7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telenor objavio Izvještaj o održivom poslovanju

Ekonomija

Comments 0

Telenor objavio Izvještaj o održivom poslovanju

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nastavak rada na jačanju digitalne pismenosti i očuvanju životne sredine, kao i kreiranje aplikacija koje olakšavaju svakodnevni život– dio su sadržaja danas objavljenog Izvještaja o održivom poslovanju Telenora za 2018.

U saradnji sa brojnim partnerima, Telenor je prošle godine podržao održive projekte i inicijative od značaja za cijelo društvo. Tako je nastavljen trogodišnji projekat koji Telenor realizuje sa UNICEF-om, u okviru kojeg je u Osnovnoj školi ,,Štampar Makarije“ otvorena prva digitalna laboratorija u Crnoj Gori.

Riječ je o projektu ,,Digitalna bezbjednost za svako dijete“, kroz koji će osnovci naučiti kako da koriste internet na bezbjedan način i steknu neophodne digitalne vještine.

''Kreiranje inovativnih aplikacija obilježilo je prošlogodišnje društveno odgovorno poslovanje. Telenor fondacija podržala je Crveni krst Crne Gore u izradi aplikacije ,,Kako pomoći sebi i drugima“, koja sadrži korisne informacije o reagovanju u vanrednim situacijama i pružanju prve pomoći. ,,PlantDet“, aplikacija koju su razvili Osnovna škola Radojica Perović, Zavod za školstvo i nastavna sredstva Crne Gore, uz podršku Telenor fondacije, doprinijeće interaktivnijem učenju iz oblasti biologije. Telenor fondacija podržala je i kreiranje aplikacije ,,Klik Podgorica”, digitalnog vodiča kroz glavni grad Crne Gore''- saopšteno ej iz Telenora.

Brigu o životnoj sredini i poštovanje najstrožih ekoloških standarda Telenor je potvrdio međunarodnim sertifikatom, a kompanija je tokom prošle godine smanjila ukupnu potrošnju energije i reciklirala više od osam tona elektronskog i električnog otpada.

Zbog brige za zaposlene, zajednicu i životnu sredinu, Telenor je prošle godine dobio Glavnu nagradu Unije poslodavaca za dosljednu primjenu principa društveno odgovornog poslovanja.

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime želi da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR