11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prodaja imovine "Radoje Dakić": Stiglo devet ponuda

Ekonomija

Comments 0

Prodaja imovine "Radoje Dakić": Stiglo devet ponuda

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na oglas za prodaju materijala sa konstrukcija hala bivše fabrike “Radoje Dakić” stiglo je devet ponuda, ali je samo jednom predviđen iznos nešto viši od procijenjene vrijednosti navedene u pozivu, koji je, osmi put, raspisao stečajni upravnik Mladen Marković.

Tako su za materijal sa hale montaže, čija je vrijednost procijenjena na 389,5 hiljada EUR stigle dvije ponude i to od kompanije Intertrejd Podgorica na 53 hiljade EUR i kompanije Kapital M na iznos od 41,7 hiljada EUR, piše Pobjeda.

Najveće interesovanje vladalo je za materijal sa hale termičke obrade, ali od pet ponuda nijedna nije premašila procijenjenih 25 hiljada EUR vrijednosti.

Najvišu ponudu dao je Centar za reciklažu Nikšić 21,3 hiljade EUR, dok je kompanija “Čelebić” ponudila 17 hiljada, Miloš Pejović 13,7 hiljada, Kapital M 11,7 hiljada i Marko Racković 8,6 hiljada EUR.

Deset puta manje od procijenjene vrijednosti, koja iznosi 201,2 hiljade EUR, za materijal sa hale tehničke obrade kalionice i mašinske hale ponudile su kompanije Kapital M 20,7 hiljada i Intertrejd Podgorica sa 22 hiljade EUR, dok je pet puta manje ponudio Nikšićki Centar za reciklažu i to 36,7 hiljada EUR.

Centar je za kupovinu materijala sa hale farbaone gotovih proizvoda, čija je vrijednost procijenjena na 48 hiljada, ponudio je 10,5 hiljada EUR.

Od preostala tri ponuđača zainteresovana za halu farbaone, samo je kompanija Korming iz Danilovgrada ponudila iznos veći od procijenjenog 50,5 hiljada EUR, dok je kompanija “Čelebić” ponudila 38 hiljada, a Kapital M 20,8 hiljada EUR.

Nije bilo interesovanja za preostale hale. Marković ima rok od sedam dana da donese odluku o podnesenim ponudama.

Ovo je bio treći poziv koji je Marković raspisao, a koji nije uključivao preostalu imovinu koju čine urbanističke parcele za izgradnju objekata i za centralne djelatnosti, kao i saobraćajnice i pješačke zone.

Do sada je imovina fabrike prodata Upravi za imovinu za 3,29 miliona EUR, Zetagradnji za 20 hiljada EUR, Voliju za 5,65 miliona, Direkciji za imovinu glavnog grada 430 hiljada, Kipsu četiri miliona EUR, kompaniji “Čelebić” 396 hiljada EUR, kao i Milošu Gledoviću 211,6 hiljada EUR za poslovne prostore u Beogradu.

Iako je od prodaje imovine inkasirano gotovo 14 miliona EUR, do raspodjele novca povjeriocima još ne dolazi.

Odluke o namirenju donijete su prije više od pola godine, ali zbog prigovora o kojima sud još nije odlučio, one nijesu realizovane.

U toku je, kako navode iz udruženja radnika, konsultativni referendum tokom kojeg su skupili hiljadu potpisa kojima daju saglasnost da novac srazmjerno bude podijeljen svim radnicima.
Njihov predstavnik Milan Vukčević je pozvao preostale radnike da, uprkos, kako tvrdi, opstrukcijama određenih advokata, koji su nezadovoljni ovakvom inicijativom, daju svoj potpis.

Rok je produžen do kraja naredne sedmice, pa radnici svakog dana od deset do 12 sati u krugu fabrike mogu dati saglasnost.

Stečaj u fabriku “Radoje Dakić” uveden je prije skoro tri godine zbog poreskog duga od 10,7 miliona EUR. Ukupno je priznato 80 miliona EUR potraživanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR