18 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

27.05.

24° / 15°

Četvrtak

28.05.

25° / 12°

Petak

29.05.

23° / 14°

Subota

30.05.

21° / 14°

Nedjelja

31.05.

19° / 15°

Ponedjeljak

01.06.

21° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"CG i EBRD dobro sarađuju o čemu svjedoči 570 miliona"

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"CG i EBRD dobro sarađuju o čemu svjedoči 570 miliona"

Crna Gora i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) imaju bogatu agendu saradnje o čemu svjedoči 570 miliona eura uloženih u 60 projekata, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On se danas sastao sa generalnom direktoricom EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Charlotte Ruhe, koja boravi u posjeti Crnoj Gori i ocijenio da je održavati komunikaciju sa strateškim partnerom, poput EBRD-a, privilegija.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Služba za informisanje, kazao da je podrška EBRD-a doprinijela dobrom tempu razvoja Crne Gore i solidnom poslovnom ambijentu, kao i animiranju stranih ivenstitora.

„Zahvaljujući takvoj saradnji, značajno smo unaprijedili infrastrukturu, energetske potencijale i razvoj malog i srednjeg biznisa. Sa jasnom ambicijom da zadržimo dobar tempo rasta i skratimo period dostizanja evropskog kvaliteta života, opredijeljeni smo za nastavak našeg partnerstva“, dodao je Đukanović.

On je saopštio da su sada prioriteti jačanje konkurentnosti i usavršavanje različitih modela i praksi privatno-javnog partnerstva, kao i podrška projektima koji će doprinijeti smanjenju uvoza i jačanju izvoza.

„Kako bi zadržali status inspirativne investicione i perspektivne turističke destinacije, saradnja sa EBRD može biti izuzetno dragocjena“, naveo je Đukanović.

Ruhe je potvrdila da je Crna Gora važan partner sa kojom žele još angažovaniju saradnju.

Najznačajniji potencijali za saradnju prepoznati su u oblasti nautičkog i turizma u cjelini, kao i komplementarnim granama poput poljoprivredne proizvodnje i infrastrukture, što je preduslov za ukupan kvalitetan turistički proizvod Crne Gore.

Iskazano je interesovanje i za podršku daljem usavršavanju vještina potrebnih turizmu, čime bi se unaprijedio nivo usluge.

EBRD je zainteresovan da podrži investicije u oblasti obnovljivih izvora energije, jačanje konkurentnosti privatnog sektora, posebno prerađivačkog, ali i oblast zdravstva.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR