13 °

max 20 ° / min 12 °

Četvrtak

01.10.

20° / 12°

Petak

02.10.

22° / 15°

Subota

03.10.

27° / 17°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 19°

Utorak

06.10.

21° / 17°

Srijeda

07.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa Kekovićem i Zarubicom: Ozbiljni smo partneri i dobro sarađujemo

Ekonomija

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Marković sa Kekovićem i Zarubicom: Ozbiljni smo partneri i dobro sarađujemo

Vlada i socijalni partneri imaju kvalitetan socijalni dijalog koji je konstantno unaprjeđivan uvažavajući potrebe radnika i poslodavaca i time obezbjeđujući bolji status zaposlenih i konkurentniji poslovni ambijent, ocijenili su premijer Duško Marković i predstavnici sindikata.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, sa generalnim sekretarima Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata (SSCG), Srđom Kekovićem i Duškom Zarubicom, između ostalog razgovarao o novom Zakonu o radu.

„U vama imamo ozbiljnog i odgovornog partnera sa kojim smo veoma dugo radili na ovom zahtjevnom sistemskom zakonu, što nam je obezbijedilo da naša zajednička opredjeljenja budu kvalitetnija“, kazao je Marković na sastanku održanom u utorak popodne.

On je saopštio da je Vlada u trogodišnjem periodu finansijske konsolidacije obezbijedila visok ekonomski rast, povećanje broja zaposlenih za oko 30 hiljada, smanjenje nezaposlenosti, redovnost isplata svih davanja, povećanje minimalne zarade nakon dužeg perioda, kao i redovno usklađivanje penzija.

Marković je dodao i da su stvoreni uslovi za povećanje zarada u prosvjeti i zdravstvu.

Predstavnici sindikata su saopštili da su konstruktivni partneri koji žele da daju doprinos napretku i progresu, ali da su posvećeni ostvarivanju većih prava radnika te daljoj humanizaciji rada.

“U tom kontekstu, dobili su puno razumijevanje Markovića, iskazujući opravdanost njihovih očekivanja i ističući da kvalitetan ekonomsko socijalni ambijent podrazumijeva odgovornog poslodavca, uvaženog i nagrađenog dobrog radnika, što je najbolja garancija konkurentnosti poslovnog ambijenta”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je usaglašen pristup vezano za novi zakon o radu, koji će ubrzo biti usvojen na Vladi i poslat Skupštini na razmatranje.

Partneri su se dogovorili da se kroz Socijalni savjet nastavi dijalog o Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR