17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EPCG dobila međunarodne ISO sertifikate

Ekonomija

Comments 0

EPCG dobila međunarodne ISO sertifikate

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predstavnici kompanije SGS, jedne od najprestižnijih svjetskih kuća za serfifikaciju sa sjedištem u Ženevi, uručili su danas Elektroprivredi Crne Gore sertifikate za integrisani sistem menadžmenta, nakon što je tim provjerivača SGS-a, u posljednjih nekoliko mjeseci, realizovao sertifikacionu provjeru primenjujući vrlo visoke zahtjeve SGS Globalnih procedura.

EPCG su dodijeljeni sljedeći sertifikati:

ISO 9001   –  Sistemi menadžmenta kvalitetom

ISO 14001 –  Sistemi menadžmenta životnom sredinom

ISO 45001  – Sistemi menadžmenta bezbjednošću i zdravljem na radu

Na ovaj način EPCG je svrstana u red modernih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje, trgovine i snabdijevanja električnom energijom, koje poslovanje zasnivaju na ovim internacionalnim standardima. Implementacija integrisanog menadžment sistema (IMS) u Elektroprivredi podrazumijeva striktnu primjenu zakonske regulative, strogo poštovanje i stalno unapređivanje postupaka i procedura, čime se obezbijedila dosljedna primjena najbolje prakse u svim oblastima djelovanja Kompanije, kao i poboljšanja, koja u kombinaciji sa kulturom kvaliteta, predstavljaju ulaganja u povjerenje i ugled.

Prilikom dodjele sertifikata izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, istakao je da smo u Kompaniji svjesni da efikasno upravljanje složenim i infrastrukturno veoma zahtjevnim sistemom, pored stručnosti kadra, podrazumijeva i uređenu dokumentaciju primjenljivu u praksi zato smo se i opredijelili za uvođenje i primjenu poslovanja po svim zahtjevima međunarodnih standarda.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Đoko Krivokapić, istakao je da su uvedena interna pravila i postupci, odnosno procedure sa pratećom dokumentacijom, koja su unaprijedila poslovni sistem EPCG. Veoma je važno što smo, kao najznačajniji privredni subjekat u crnogorskoj ekonomiji, uskladili poslovanje sa evropskom legislativom i sada još spremniji možemo da sarađujemo sa velikim svjetskim korporacijama koje su spremne da ulažu u naš energetski sektor, istakao je Krivokapić.

Generalni direktor SGS za region, Marinko Ukropina, rekao je da je tokom realizacije provjere, SGS-ov tim provjeravača utvrdio da je organizacija EPCG uspješno ispunila zahtjeve navedenih međunarodnih standarda, čime je potvrđena opredijeljenost najvišeg rukovodstva organizacije kao i zaposlenih u organizaciji, za primjenu, održavanje i stalno unapređivanje poslovnog sistema u odnosu na  zahtjeve standarda, sa osnovnim ciljem da se u kontinuitetu ispunjavanju zahtevi zainteresovanih strana.

Imajući u vidu veliki značaj EPCG za društvo u cjelini, kao i složenost samih poslovnih procesa koji su utvrđeni u kompaniji,  zaključeno je da je vrlo važno da se nastavi sa daljim razvojem i unapređenjem uspostavljenog Integrisanog Sistema Menadžmenta te da će u narednom periodu SGS provjeravati trendove unaprijeđenja kroz redovne obavezujuće godišnje nadzorne provjere u trogodišnjem sertiikacionom ciklusu.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR