12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate tvrde: Propala još jedna zimska turistička sezona

Ekonomija

Comments 4

Demokrate tvrde: Propala još jedna zimska turistička sezona

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Dok se u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, na pitanja o zimskoj turističkoj sezoni, hvale posjećenošću primorskih gradova, i boravkom zanemarljivo malog broja gostiju u zimskim turističkim centrima, sa žaljenjem moramo konstatovati da je još jedna zimska turistička sezona propala, tvrde u Demokratama. 

"Globalno zagrijavanje, kao jedan od ključnih razloga koji navode u MORT-u, u najmanju ruku možemo okarakterisati kao banalan. Njihov argument bi bio realan samo ako bismo pošli od toga da je globalno zagrijavanje pogodilo jedino Crnu Goru, ili preciznije, ski centre u Crnoj Gori.

Polazeći od činjenice da se u našem okruženju, nalaze brojni ski centri, poput Jahorine, Kopaonika i Zlatibora, koji naravno, rade gotovo punim kapacitetima, jasno je da uzrok propale sezone nije globalno zagrijavanje, već ogroman nerad i nesposobnost nadležnih.

Gospodo iz Ministarstva održivog razvoja i turizma: Ne možemo u 21. vijeku gledati u nebo i čekati da padne snijeg. Na tome se ne može zasnivati zimska turistička sezona. Sistemi za vještačko osnježavanje nijesu izmišljeni juče, već se koriste decenijama unazad. I vi to dobro znate, jer vam tokom izborne kampanje svaka druga rečenica sadrži “topove za snijeg”, kako nazivate sisteme za vještačko osnježavanje staza", navode iz ove partije.

Kako kažu, međutim, to nije jedini problem.

"Veoma loša i nebezbjedna žičara jedan je od glavnih problema skijališta “Savin kuk”, gdje se u ovim danima jedna vožnja liftom naplaćuje gotovo kao cjelodnevni ski pas. Takav pristup i nastojanje da se visokim cijenama nadoknadi gubitak nastao nesposobnošću, ovo preduzeće doveli ste do akumuliranih gubitaka od 800.000 eura.

Propadanjima zimskih turističkih sezona ključno je doprinijelo politikanstvo DPS-a oličeno u pompeznim najavljivanjima izgradnje novih skijališta dok su postojeća potpuno zapuštena i devastirana. Nažalost, takav redosljed dovodi do ovoga što imamo danas.

Nužno je, prije svega, adekvatno infrastrukturno opremiti postojeća skijališta, kako nam zimske turističke sezone ne bi propadale, pa nakon toga izgrađivati nova skijališta i širiti turističku ponudu Crne Gore", naveli su u saopštenju. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Śole

Koja radost, aaa Aljeksa? Drži molebane da snijeg ne padne! Kako ja to ne čuh da su zimski centri po Srbiji prepuni, reci dje si to pročitao? Preživjećemo i ovu mračnu i podzemnu pošast, svanuće CG.

Boka

Aleksa,pa dje si ti do sad...Bogu fala da te ima,nasjekirao sam se

KK

Nevjerovatno kako se ovi kravatasi raduju svemu lošem što se dešava u njihovoj državi ! Sezona je loša jer nema snijega i zbog popova što plaše turiste