14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ubrzo počinje gradnja trafostanice "Velje brdo"

Ekonomija

Comments 0

Ubrzo počinje gradnja trafostanice "Velje brdo"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crnogorski elektrodistributivni sistem zaključio je million i 16 hiljada eura vrijedan Ugovor o izgradnji trafostanice 35/10 kV "Velje brdo".

Projekat obuhvata izgradnju novog objekta trafostanice, ugradnju 35kV i 10kV vazduhom izolovanih postrojenja, zatim ugradnju transformatora (35/10kV 2 x 2,5MV), kao i uklapanje trafostanice u postojeću mrežu, saopšteno je iz CEDIS-a. 

Izvođač radova je "Eminent" doo Podgorica, sa podugovaračima kompanijama "Eurozox" i "GEOTIN MNE".

Gradnjom ovog objekta kvalitetnije napajanje električnom energijom može očekivati oko 1.300 korisnika sa područja: Rogama, Veljeg Brda, Vranjskih Njiva, Miletinih Njiva, Drezge, Radeće, dijela Zagoriča, Pirepa … Takođe, bolje napajanje može očekivati i oko 300 korisnika sa područja Stare Zlatice, Smokovca i Doljana. 

"Infrastrukturna važnost nove trafostanice je posebno izražena imajući u vidu višegodišnji trend povećanja broja korisnika distributivne mreže na navedenim područjima, a otvara se i mogućnost za razvoj 10kV mreže i priključenje novih individualnih i stambeno-poslovnih objekata.

Dakle, realizacijom ovog projekta biće riješen problem preopterećenja dugih i nepouzdanih dalekovda Danilovgrad i Vojni logor, a formiranje nove napojne tačke je i preduslov za rasterećenje postojeće trafostanice 35/10kV GORICA-B. Dalekovod Danilovgrad biće reorganizovan u tri nova, značajno kraća 10kV voda, čime se postiže viši stepen sigurnosti i kvaliteta u isporuci električne energije za korisnike na području od Zagoriča do Veljeg Brda", navedeno je u saopštenju. 

U CEDIS-u očekuju da će trafostanica "Velje brdo" biti puštena u pogon do kraja godine.

"Pored ovog projekta, CEDIS je nedavno, potpisivanjem million i 800 hiljada eura vrijednog ugovora sa kompanijom Electro Team iz Budve, započeo realizaciju Projekta rekonstrukcije trafostanice 35/10kV Kumbor. Paralelno, Crnogorski elektrodistributivni sistem realizuje i 50 miliona eura vrijedne projekte revitalizacije srednjenaponske i niskonaponske mreže koji podrazumijevaju zamjenu dotrajalih djelova dalekovoda, trafostanica i ugradnju novih elemenata mreže na ruralnim područjima Crne Gore", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR