11 °

max 18 ° / min 7 °

Ponedjeljak

30.03.

18° / 7°

Utorak

31.03.

14° / 7°

Srijeda

01.04.

8° / 3°

Četvrtak

02.04.

12° / 2°

Petak

03.04.

15° / 5°

Subota

04.04.

15° / 10°

Nedjelja

05.04.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oko 200.000 eura ulaganja u škole u Petnjici

Izvor: Mehmedović; Foto: Ministarstvo prosvjete

Ekonomija

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Oko 200.000 eura ulaganja u škole u Petnjici

U školskoj infrastrukturi u opštini Petnjica završeni su ili su u pripremi radovi ukupne vrijednosti oko 200.000 eura, od čega je najznačajnija aktuelna sanacija sistema grijanja u osnovnoj i srednjoj školi, koja iznosi oko 80.000 eura, rekao je sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović.

On je najavio i da će u narednim mjesecima u saradnji sa dijasporom biti rekonstruisana i školska sportska sala, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

Kako je istakao, Ministarstvo prosvjete u okviru jednog od najvećih investicionih ciklusa u obrazovanju, nastavlja da radi na jačanju školske infrastrukture i poboljšanju uslova u školama, s akcentom na sjeverni dio zemlje.

On je objasnio da je Ministarstvo urgentno reagovalo nakon kvara na sistemu grijanja u školi u Petnjici, do kojeg je došlo usljed kvara na kotlovima, te u kratkom roku izabralo izvođača radova, čiji se završetak očekuje u narednim sedmicama. 

"Ministarstvo prosvjete je brzo odreagovalo i u kratkom roku sprovelo procedure, kako bi se riješilo pitanje grijanja u objektu koji koriste i osnovna i srednja škola, a u kojem boravi preko 300 đaka", poručio je Mehmedović.

Pored sanacije sistema grijanja, on je najavio da će u narednim mjesecima Ministarstvo u saradnji sa dijasporom rekonstruisati i fiskulturnu salu, što je samo jedan u nizu projekata obnove školske sportske infrastrukture u Crnoj Gori, kojoj je Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa partnerima, pristupilo vrlo ozbiljno.

"U narednom periodu Ministarstvo će uložiti više desetina hiljada eura u rekonstrukciju školske sportske sale OŠ Mahmut Adrović i Srednje mješovite škole, u okviru koje će biti zamjenjeni parket, bravarija, kao i preostali enterijer. Na ovaj način, djeca će dobiti modernu salu u kojoj će moći da se bave školskim sportom na kvalitetniji način. Napominjem da je ovo jedina sportska sala u Petnjici, koja će osim za učenike, biti značajna za cijelu lokalnu zajednicu", poručio je Mehmedović i dodao da je ovo još jedan pokazatelj da Vlada sprovodi konkretne aktivnosti na razvoju Sjevera, što je svakako jedan od prioriteta.  

Mehmedović je istakao da ovo nijesu jedini radovi na školskim objektima u opštini Petnjica.

On je rekao da je u toku izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju spoljašnje i unutrašnje bravarije na objektima osnovnih škola u Vrbici i Savinom boru, a radovi se očekuju u naredna dva mjeseca.

Zamjena dotrajale drvene spoljašnje bravarije vrijednosti oko 15.000 eura je završena i na školskom objektu u Tucanju, a ovakvi radovi su definisani kao prioritetni od uprava škola, s obzirom na vremenske uslove u ovom dijelu zemlje. 

Direktor OŠ "Mahmut Adrović", Rifat Ramčilović rekao je da je obnavljanje sistema grijanja od velikog značaja za školu, te zahvalio Ministarstvu na ažurnosti i profesionalnom pristupu u rješavanju ovog pitanja, koje je od značaja za sve učenike u Petnjici.

On je istakao da će najavljena rekonstrukcija sportske sale značajno doprinijeti kvalitetu nastave fizičkog vaspitanja, ali i cjelokupnom životu zajednice, s obzirom na to da je ovo jedina sporska sala u Petnjici, zaključeno je u saopštenju Ministarstva prosvjete. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR