4 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Simović: U Mojkovcu se radi odgovorno i domaćinski

Izvor: MPRR

Ekonomija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Simović: U Mojkovcu se radi odgovorno i domaćinski

- U Mojkovcu se radi odgovorno i domaćinski. Opštinski budžet se realizuje planiranom dinamikom, i u uslovima pandemije, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović na sastanaku sa lokalnom rukovodstvom, sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem na čelu. 

Tokom današnje radne posjete Mojkovcu, Simović i Mišnić posjetili su Agro biznis centar u tom gradu.

"Konstatovali smo da terenski rad i stalna komunikacija sa proizvođačima daju rezultate. Preduzećemo dodatne napore da ubrzamo administrativne procedure", kazao je Simović.

U nastavku posjete predstavnici Vlade i Opštine obišli su lokacije na kojima se realizuje projekat uređenja korita rijeka Rudnice i Tare.

"Rijeke su naše blago o kojem se moramo starati odgovorno i trajno. Pokrenuli smo brojne projekte očuvanja i uređenja rijeka i rječnih korita finansirane iz bespovratnih fondova, Globalnog fonda za životnu sredinu i Specijalnog fonda za klimatske promjene, koje realizujemo sa Svjetskom bankom", podsjetio je potpredsjednik Vlade.

Simović je u Mojkovcu obišao novoizgrađeni pogon za preradu živinskog mesa Miroja Zejaka u Podbišću, jednog od brojnih uspješnih korisnika programa bespovratne podrške investicijama.

I ovaj projekat, kako je kazao Simović, potvrđuje da izdašni programi bespovratne podrške predstavljaju veliku razvojnu šansu i za proizvođače i za preduzetnike.

"Danas imamo hiljade uspješnih korisnika širom Crne Gore u svim sektorima", kazao je Simović.

Simović je obišao i porodično gazdinstvo Ćorića u Žarima, koje je korisnik podrške kroz program koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede – IFAD, kao i vodovod Prošćenje izgrađen u okviru istog projekta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR