7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evidentirano deset primjedbi

Ekonomija

Comments 0

Evidentirano deset primjedbi

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano deset primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Građani su se žalili na nepoštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u prostorijama kompanije Montenegro Airlines u Beogradskoj ulici u Podgorici, kao i na higijenu i različite cijene voća na rafovima i kasi u marketu u Rožajama.

Evidentirana je i prijava da preduzeće Meče-komerc iz Bijelog Polja skladišti robu mimo svih standarda, dok se kombi-vozilo prodavnice Duja komerc u Pljevljima svakodnevno parkira na trotoar, zbog čega su pješaci primorani da izađu na kolovoz.

Građani su se žalili na prodaju hrane raspoređene po trotoaru pored kontejnera i šahta kanalizacije, u Nikšiću. U odgovoru na pritužbu objašnjeno je da nije moguće obaviti kontrolu, jer je nadležnost Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove kontrola registrovanih objekata.

Evidentirane su i pritužbe na neizdavanje fiskalnih računa u kafeu Passerella u Baru i Baila baru u Pljevljima, kao i nekoliko nepotpunih u kojima nije navedeno ime preduzeća, odnosno subjekat nadzora.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR