23 °

max 28 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

28° / 20°

Srijeda

23.09.

22° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 18°

Petak

25.09.

22° / 20°

Subota

26.09.

22° / 18°

Nedjelja

27.09.

19° / 16°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice prema planinskom centru Štedim

Izvor: Uprava javnih radova

Ekonomija

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Počelo asfaltiranje pristupne saobraćajnice prema planinskom centru Štedim

Asfaltiranje dijela pristupne saobraćajnice prema novom planinskom centru Štedim na vrhovima rožajskog područja Hajle, počelo je juče.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, predviđeno je da se asfaltnim slojem prevuku trenutno pripremljena četiri kilometra puta, počevši od lokacije budućeg ugostiteljsko-servisnog objekta i polazne stanice žičare.

"Preostalih 3,5 kilometara biće realizovano u drugoj fazi, nakon završetka izgradnje mosta Kaluđerski laz i betonskih potpornih zidova, za koje je postupak ugovaranja u toku. Ukupna vrijednost do sada ugovorenih radova na pristupnoj saobraćajnici iznosi blizu 3,5 miliona eura.

Na Štedimu su počeli i pripremni radovi za izgradnju šestosjedne isklopive žičare renomiranog italijanskog proizvođača Leitner. Vrijednost radova, koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, iznosi devet miliona eura, a očekuje se da najveći dio posla bude završen u toku naredne godine.

Projekat izgradnje ugostiteljsko-servisnog objekta nalazi se u postupku izrade tehničke dokumentacije, a procijenjena vrijednost radova po principu “projektuj i izgradi”, uključujući uređenje terena i parking, iznosi 4,5 miliona eura", navedeno je u saopštenju. 

Objekat će imati površinu od oko 2.000 metara kvadratnih, u okviru kojih će sadržati restoran sa terasom, info-centar, prodajno mjesto za ski pasove, sanitarni i administrativni blok, ambulantu, prostorije za službu spasavanja, skijašnicu, garažu za ratrake i motorne sanke, kažu iz Uprave javnih radova. 

"U fazi pripreme tehničke dokumentacije je i izgradnja ski staza. Ugovorom o izradi idejnog rješenja obuhvaćeno je 8,5 kilometara, dok je Lokalnom studijom lokacije predviđeno 16 kilometara ski staza, u skladu sa standardima Svjetske skijaške federacije (FIS).

U toku su i pripremne aktivnosti za ugovaranje izgradnje nedostajuće elektro-energetske infrastrukture, procijenjene vrijednosti 3,5 miliona eura.

Kompletna investicija izgradnje planinskog centra na Hajli, zahvaljujući kojoj će Crna Gora dobiti još jednu atraktivnu turističku destinaciju, procijenjena je na oko 22 miliona eura", navode u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR