14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opština Berane završila asfaltiranje pet kilometara puteva u šest sela

Izvor: Opština Berane

Ekonomija

Comments 1

Opština Berane završila asfaltiranje pet kilometara puteva u šest sela

Autor: Antena M

  • Viber

Asfaltiranjem dva putna pravca u mjesnim zajednicama Bubanje (Kačmor 600 metara) i Štitari (Jojovići 500 metara) Opština Berane je završila aktivnosti na asfaltiranju seoskih puteva na području opštine, u okviru projekta IFAD za 2020. godinu, ukupne dužine preko pet kilometara.

"Asfaltirano je ukupno sedam putnih pravaca, u šest sela naše opštine, dužine 5.150 metara. Projektom je u startu bilo predviđeno asfaltiranje 5.040 metara ali je Opština dodala još 110 metara, produženjem dvije trase u selima Zagrađe (MZ Polica)i Bubanje", kazao je koordinator projekta u ime Opštine Berane, Milutin Mićović. 

On je rekao da je projektom IFAD predviđena još za ovu godinu izgradnja vodovoda u Petnjiku, gdje su radovi u toku, i očekuje se njihov brz završetak.

"Izgradnjom vodovoda u ovoj mjesnoj zajednici 40 domaćinstava gornjeg dijela sela dobiće stabilno snabdijevanje vodom, čime će zvanično biti završeni radovi u okviru projekta", istakao je Mićović i dodao da će lokalna uprava i ubuduće nastaviti unapređenje putne infrastrukture na području opštine.

On je napomenuo da je ukupna vrijednost radova 323.916,89 eura od kojih je učešće Opštine Berane 25,51%,, odnosno 82.261,18 eura, dok je ostatak finansirao Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede – IFAD.

"Ovo je treća godina realizacije projekta od predviđenih pet (2017-2023.)", podsjetio je Mićović. 

Radove u selima Bubanje i Štitari obišli su načelnik Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane Tihomir Bogavac i direktor Sportskog centra Darko Bubanja.

Iz Opštine podsjećaju da je zahvaljujući projektu IFAD Opštini ukupno odobreno osam aplikacija za ovu godinu. 

"Asfaltirani su, pored pomenutih puteva u selima Bubanje i Štitari, još putni pravci u mjesnim zajednicama Zagorje (1.900 metara), Petnjik (400), Dapsiće (640), Polica (Zagrađe, dva pravca – 1.110). Predviđeno je da izgradnja vodovoda u selu Petnjik počne uskoro. 

Uporedo sa ovim aktivnostima na seoskom području, Opština Berane je nastavila asfaltiranje i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica.

Nedavno je završeno asfaltiranje ulice, na potezu od Hotela Berane do skretanja prema spomen kompleksu Jasikovac. U toku je izrada trotoara.

Započeta je i rekonstrukcija Đačke ulice prema fudbalskom stadionu. Radovi obuhvataju izradu ivičnjaka, trotoara i novih parking mjesta kod OŠ Vuk Karadžić i Sportske hale", navodi se u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Simbad

Jedan prigovor novinarima Antene M: Zasto prilikom prenosenja ovakvih tekstova ne trazite informacije o tome ko je uradio radove? Odnosno, koja je firma angazovana za konkretno ovaj posao. Mozda bi kasnija analiza dobijenih podataka ukazala na to da opstine imaju svoje "omiljene" izvodjace radova..?