13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
AM Best potvrdio kreditni rejting »A«: Grupa Triglav sa vrlo stabilnim bilansima i uspješnim poslovanjem

Ekonomija

Comments 0

AM Best potvrdio kreditni rejting »A«: Grupa Triglav sa vrlo stabilnim bilansima i uspješnim poslovanjem

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Bonitetna agencija AM Best je nakon godišnje revizije ponovo potvrdila bonitetnu ocjenu financijske snage Zavarovalnice Triglav i Pozavarovalnice Triglav Re na "A" (odlično) i dugoročni kreditni rejting "A", saopšteno je iz Triglav grupe.

"Kreditni rejting ima stabilnu srednjoročnu prognozu, što odražava očekivanje agencije da će, srednjoročno gledano, Triglav Grupa zadržati stabilan finansijski položaj, uspješno poslovanje i vodeću tržišnu poziciju u Sloveniji i regionu u kome je prisutna.  

AM Best ocjenjuje finansijsku poziciju Triglava vrlo solidnom, poslovanje snažnim, uticaj poslovnog profila i većinskog vlasništva na kreditni rejting neutralnim, i upravljanje rizikom prema potrebi s obzirom na složenost i obim njegovog poslovanja. Potvrđujući visoki kreditni rejting Pozavarovalnici Triglav Re, agencija za kreditni rejting istakla je strateški značaj reosiguravača svih članica Triglav Grupe i dobru integrisanost u okviru Grupe.

Procjena vrlo stabilnog finansijskog položaja zasniva se na kapitalizaciji Grupe Triglav prilagođenoj riziku, koja je na najjačem nivou. U portfelju životnih osiguranja, Grupa smanjuje izloženost proizvodima sa zagarantovanim prinosima i dodatno je poboljšala upravljanje imovinom i obveznicama. Oprezno upravlja rezervacijama i ima dobar stepen finansijske fleksibilnosti sa pristupom tržištima kapitala i obveznica.  

Agencija ističe dobre poslovne rezultate Triglava u poslednjih nekoliko godina, koji proizilaze iz dobrih osiguravajuće-tehničkih rezultata neživotnih osiguranja na domaćem tržištu i odgovarajućih prihoda od ulaganja. Na visoko konkurentnim tržištima izvan Slovenije, Triglav neprestano povećava obim i poboljšava poslovanje, stalnim traženjem novih prodajnih kanala koji su troškovno isplativiji. Agencija ističe prednosti dominantne pozicije Triglav Grupe na slovenačkom tržištu i u regionu. Navodi da Triglav putem svojih društava nudi usluge osiguranja i reosiguranja na globalnom nivou, što dovodi do diverzifikovanog portfelja, kako u pogledu proizvoda/usluga, tako i u pogledu geografske zastupljenosti", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR