16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pomoć Opštine poljoprivrednicima, Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena

Ekonomija

Comments 0

Pomoć Opštine poljoprivrednicima, Šćekić: Za vrijedne domaćine naša vrata su uvijek otvorena

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U cilju unapređenja domaće proizvodnje mlijeka i mesa, stabilizacije prihoda u malim domaćinstvima, te pružanja dodatne podrške ostanku na selu, Opština Berane je preko Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu nastavila podršku razvoju poljoprivrede, pa je u skladu sa tim izvršena i nabavka priplodnih steonih junica, navedeno je u saopštenju Opštine.

Deset poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine ostvarilo je pravo na po jedno grlo. Raspodjela je izvršena na novoj stočnoj pijaci u Beranama.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je ovom prilikom da će lokalna vlast nastaviti da ulaže u poljoprivredu kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućila što uspješnije bavljenje ovom značajnom privrednom granom, vratila značaj selu i poljoprivredi onaj nivo koji je potreban državi i građanima.

„Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj, tako da su vrata Opštine Berane za vrijedne domaćine i poštene ljude koji hoće da žive od svog rada uvijek otvorena. Mi smo tu da pomognemo“, naglasio je Šćekić.

Po riječima resornog sekretara Boža Premovića, ova mjera je realizovana i prošle godine, a tako će biti i ubuduće, jer se, kako je naveo, povećava stočni fond i poboljšava genetski potencijal u govedarstvu.

Saopštio je da je u toku postupak nabavke priplodnih jagnjica, koje će biti dodijeljene zaineteresovanim poljoprivrednicima do kraja godine, ukoliko se ispoštuje tenderska procedura.

Beranski stočari su istakli da duguju veliku zahvalnost Opštini na različitim vidovima pomoći do sada jer im to daje motivaciju da rade na proširenju proizvodnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR