14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zaposleni u sektoru ugostiteljstva Plantaža: URA falsifikatom ugrožava radna mjesta 59 zaposlenih

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 2

Zaposleni u sektoru ugostiteljstva Plantaža: URA falsifikatom ugrožava radna mjesta 59 zaposlenih

Autor: Antena M

  • Viber

Zaposleni iz sektora ugostiteljstva Plantaža reagovali su povodom saopštenja GP URA.

Kako kažu, žele da iskažu protest "jer neka politička partija, notornim neistinama, bez posljedica, putem neistina i falsifikovanjem računa, može olako baciti ljagu na ozbiljan crnogorski brend i kompaniju, na vrijedne ljude i uspješne rukovodioce".

"Ovu zlonamjernu optužbu usmjerenu na naše rukovodioce i direktora Veselina Đurišića, doživljavamo kao bacanje neprimjerene ljage i velike nepravde na čitavu Službu ugostiteljstva firme 13. jul Plantaže, koju čini preko 59 zaposlenih. 

Napomenuli bi samo djelić nečega zbog čega nas sve ovo vrijeđa i kao zaposlene i kao ljude, a to je da smo ove godine u vrijeme velike svjetske krize koju je donijela pandemija kovid, krenuli u novu viziju i projekat nove bašte restorana 13. jul i to upravo na inicijativu našeg direktora.

Svi zaposleni iz službe ugostiteljstva su složno i sa velikim elanom krenuli u pravljenje Bašte ljeta, kako smo je od srca nazvali i u koju smo počeli svi iskreno da vjerujemo. Malo ko je vjerovao da u jednoj firmi većinskog državnog vlasništva je postojalo jedinstvo i da su svi do jednoga za vrijeme korone složno krenuli u rad", navode u saopštenju.

Kako dalje kažu, restoran je zaista postao popularan i svi su bili srećni što su uspjeli.

"Srećni što smo u teškim vremenima zadržali i povećali broj radnih mjesta u službi ugostiteljstva, smanjili zabrinutost zaposlenih za egsistencije svojih porodica, što smo kao firma Plantaže poslije mnogo godina dobili restoran koji je bio najposjećeniji u gradu.

Ljetnja sezona je uspješno završena a pri kraju ove godine došle su nove rigorozne mjere NKT-a koje je naložilo zatvaranje lokala.

Došao je novi prijedlog rukovodstva a to je da krenemo u adaptaciju restorana i pripremu za novu ljetnju sezonu, gdje lokal ne bi radio narednih par mjeseci.

Odlučili smo da na „zatvaranje Bašte ljeta“ pozovemo i sve one koji su nam u ovom projektu pomogli: poslovne partnere, stalne goste, prijatelje i sve one koji su takođe dali veliki pečat ovoj bašti.

Čitavog dana su dolazili gosti, a na račun reprezentacije restorana smo iste počastili pićem i hranom kako dolikuje pravim domaćinima, a što je normalana pojava u čitavom poslovnom svijetu", navode oni.

Objašnjavaju da je račun za čitav dan, za veći broj gostiju, poslovnih partnera i zaposlenih iznosio 752 eura sa popustom:

"A napominjemo da smo za par mjeseci ostvarili promete koji se mjere stotinama hiljada eura i koji se nikada u tom restoranu nijesu ostvarivali.

Međutim, tada u restoran dolazi jedan od zaposlenih u firmi Plantaže, sestra Valerije Saveljić, biše finansijske direktorice i visoko kotiranog člana političke partije URA.

Znali smo da nema nikakve dobre namjere što se ubrzo i pokazalo, pošto počinje agresivno i nekulturno da snima i slika telefonom sve prisutne u lokalu. Poslije par dana od zatvaranja nailazi talas zla i pakosti.

Talas neistine. Tekst u medijima političke partije URA koja kaže da naš direktor pravi bahaćenje i potpisuje ličnu reprezentaciju u velikim ciframa.

Navode račun reprezentacije restorana, i dodaju na tom računu ime direktora Đurišića. Takav račun sa natpisom imena direktora Đurišića, koji je URA falsikovala, je u orginalnom računu, kao prvo, prosto nemoguć, a što nam je potvrdila firma koja je instalirala taj program.

Odakle nekome pravo da na svoju ruku govori notorne neistine i račun pripisuje onome kome želi! Ono što nas sve brine je da bilo ko može da baca ljagu na ljude, firme, ozbiljne brendove koji se godinama stvaraju. Ko to smije da se uz pomoć neistina igra egzistencijom velikog broja zaposlenih i njihovih porodica? Svakako što se nas tiče reći ćemo veliko NE!

Neće moći, a ti naš direktore da nastaviš zajedno sa nama u nove pobjede i da naši restorani budu među najboljima u Crnoj Gori", navode u saopštenju. 

Iza ovog reagovanja, kako dodaju, stalo je 45 zaposlenih službe ugostiteljstva 13. jul-Plantaže, svojim potpisom, 9 je dalo suglasnost putem telefonske komunikacije, to jest 54 od 59 ukupno zaposlenih je dalo saglasnost za ovo reagovanje. 

.

.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Crnogorac

Ura je osmisljena da prevari dio nezadovoljnih procrnogorskih glasaca i uzme glasove.Svi iz ure su bivsi clanovi neke prosrpske stranke,svi oni imaju svoje biznise i sada im treba vlast. Zarko je bio u vladu dok nije izgurao zakon o restituciji,Perovic znamo kako je stekao bogastvo...

Ljiljana

E to je URA na celu sa njenim predsjednikom. Lazljiva, falsifikstor, pohlepna i vlastoljubiva. Tek cemo se u to osvjedociti. Ovo su tek poceci.