11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Ekonomija

Comments 0

Crna Gora domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Crna Gora će biti domaćin Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), koji će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou.

Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija saopšteno je da će se Digitalni samit održati shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru, u okviru Berlinskog procesa.

„Ministarstvo je pozvalo zainteresovane da dostave sugestije i predloge na teme, odnosno predloženi koncept organizacije Digitalnog samita“, navodi se u saopštenju.

Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu.

„O konačnom izboru tema diskutovaće se u saradnji sa regionalnim partnerima, Savjetom za regionalnu saradnju (RCC) i Evropskom komisijom, što je dio regionalnog postupka konsultacija“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su zamolili zainteresovane da predlog tema dostave najkasnije do ponedjeljka na e-mail [email protected].

„Samit će okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, istraživanja i razvoja, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih strana“, rekli su iz Ministarstva.

Cilj WB6 Digitalnog samita je prikaz dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje dostignuća i ishoda Digitalne agende, postavljanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR