18 °

max 29 ° / min 18 °

Ponedjeljak

27.09.

29° / 18°

Utorak

28.09.

26° / 18°

Srijeda

29.09.

25° / 16°

Četvrtak

30.09.

23° / 16°

Petak

01.10.

20° / 15°

Subota

02.10.

22° / 13°

Nedjelja

03.10.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vojin Žugić novi predsjednik Privredne komore

Ekonomija

Comments 0

Vojin Žugić novi predsjednik Privredne komore

Autor: Antena M

  • Viber

Vojin Žugić, ugledni privrednik, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“ izabran je za predsjednika Privredne komore Crne Gore na sjednici Skupštine ove asocijacije održanoj 29. jula 2021, saopšteno je iz PKCG čime su potvrđena saznanja Antene M.

Žugić će biti 19. predsjednik institucije koja uspješno objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu već 94. godinu, a na dužnost će stupiti 1. septembra.

Za Vojina Žugića je glasalo 28 od ukupno 51 člana Skupštine koji je prisustvovao sjednici. Nikola Tripković, dobio je 22 glasa, Srđan Pupovac jedan, dok Boris Spalević nije dobio glasove članova Skupštine.

"Vojin Žugić, rođen 1962, diplomirani je ekonomista, vlasnik i izvršni direktor kompanije „Stadion“. Obavljao je funkciju predsjednika Odbora udruženja trgovine Privredne komore , i bio član je njenog Upravnog odbora. Dobitnik je Nagrade Privredne komore za unapređenje menadžmenta.

Ovim je okončan izbor predsjednika Privredne komore pokrenut nakon što je aktuelni čelnik ove asocijacije Vlastimir Golubović 15. juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga. Izborni proces sproveden je zakonito, ažurno i transparentno. Skupština Privredne komore je donijela odluku da Golubovićev mandat prestaje 1. septembra", navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović ocijenio je da reference i renome Vojina Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

"Uvjeren sam da ste od četiri kandidata za predsjednika dali povjerenje onome za kojeg vjerujete da će na najbolji mogući način zastupati vaše i interese cjelokupne privrede. A to jeste primarni zadatak predsjednika: uz rukovođenje Komorom i očuvanje njene unutrašnje i međunarodne reputacije", rekao je Golubović.

On je zahvalio svim privrednicima u organima i tijelima Komore što dosljedno, mudro i stručno zastupaju interese cjelokupne poslovne zajednice.

"Da nije bilo takvog vašeg odnosa, ne bi bilo ni ekonomskih rezultata koje je naša zemlja zabilježila u prethodnom periodu. Oni su zajednički uspjeh svih nas, koji je došao u sinergiji djelovanja Vlade i Privredne komore, a kroz predani rad svih naših privrednika", rekao je Golubović.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, verifikovani su mandati novim članovima najvišeg komorskog organa, te donijete izmjene i dopune odluka o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora ove asocijacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR