9 °

max 11 ° / min 9 °

Četvrtak

08.12.

11° / 9°

Petak

09.12.

12° / 10°

Subota

10.12.

13° / 11°

Nedjelja

11.12.

13° / 9°

Ponedjeljak

12.12.

8° / 7°

Utorak

13.12.

7° / 2°

Srijeda

14.12.

6° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pitanje neradne nedjelje riješiti kroz dijalog svih uključenih strana

Izvor: UPCG

Ekonomija

Comments 0

Pitanje neradne nedjelje riješiti kroz dijalog svih uključenih strana

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Pitanje neradne nedjelje mora se rješiti kroz dijalog predstavnika poslodavaca, sindikata i države, saopšteno je na sastanku predsjednika Unije poslodavaca (UPCG) Predraga Mitrovića i potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem i ministra poljoprivrede, Vladimira Jokovića.

Oni su se, kako je saopšteno iz UPCG, na sastanku koji je održan u prostorijama te asocijacije osvrnuli na primjenu Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji predviđa neradnu nedjelju u sektoru trgovine, te njegovim efektima na sveukupno ekonomsko stanje u zemlji.

„U veoma otvorenoj diskusiji, na sastanku su razmijenjene informacije o trenutnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, uslovima poslovanja privrednika, kao i o planiranim aktivnostima koje će Ministarstvo poljoprivrede u narednom periodu realizovati, sa ciljem pomoći biznis sektoru”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je apostrofirano pitanje potpisivanja novog Opšteg kolektivnog ugovora (OKU), koje se očekuje u narednim danima, te efektima koje će ono donijeti.

“U tom kontekstu, razgovarano je i o stanju socijalnog dijaloga, te potrebi za rješavanjem zajedničkih pitanja od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih”, navodi se u saopštenju. 

Predstavnici UPCG upoznali su Jokovića i sa dosadašnjim aktivnostima koje je UPCG sprovela u cilju uspostavljanja bližih odnosa crnogorskih privrednika sa privrednicima Italije i regije Toskana, te benefitima budućih ulaganja i saradnje dvije države.

Kako je naglašeno, uspostavljena saradnja mora biti nastavljena i podržana i od Ministarstva, sa akcentom na investicione potencijale sektora turizma, poljoprivrede, energetike i građevinarstva.

Sastanku su prisustvovali i generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović i članovi Upravnog odbora Nenad Drašković i Dragutin Mitrović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR