6 °

max 8 ° / min 1 °

Utorak

31.01.

8° / 1°

Srijeda

01.02.

9° / 1°

Četvrtak

02.02.

8° / 3°

Petak

03.02.

10° / 3°

Subota

04.02.

9° / 4°

Nedjelja

05.02.

5° / -0°

Ponedjeljak

06.02.

2° / -2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović novi šef Radne grupe za poglavlje konkurencija: Državna pomoć dodijeljena Montenegro Airlinesu nezakonita

Ekonomija

Comments 0

Damjanović novi šef Radne grupe za poglavlje konkurencija: Državna pomoć dodijeljena Montenegro Airlinesu nezakonita

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Na sjednici Vlade od 24. novembra usvojena je Odluka o obrazovanju Pregovaračke radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 8 – Konkurencija. Ovom Odlukom predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović imenovan je za šefa Pregovaračke radne grupe i koordiniraće njenim radom u narednom periodu.

“Trenutna pregovaračka struktura prilagođena je zahtjevima Nove metodologije pristupanja EU sa ciljem stabilizacije ispunjenja obaveza koje proističu iz pristupnih pregovora”, navode iz Agencije za zaštitu konkurencije.

Damjanović je u svojoj vizija razvoja Agencije za zaštitu konkurencije istakao namjeru da se adekvatnom primjenom evropskog zakonodavstva i praksi u oblasti konkurencije i državne pomoći stvore uslovi za povećanje konkurentnosti crnogorske privrede i razvoja otvorenog tržišta na putu ka potpunoj integraciji na Jedinstveno evropsko tržište.

Dodatno, izrazio je punu posvećenost rješavanju svih zahtjevnih slučajeva u oblasti državne pomoći koji su u prethodnom periodu opterećivali napredak Crne Gore na tom planu.

“Prvi korak je već napravljen, nakon sprovedenog ispitnog postupka utvrđivanja usklađenosti državne pomoći dodijeljene Montenegro Airlines-u, Agencija za zaštitu konkurencije je donijela tri rješenja kojim je utvrđeno da je državna pomoć koja je dodijeljena Montenegro Airlines-u nezakonita i sa aspekta svojih nadležnosti zatvorila predmetni slučaj”, ističu iz Agencije

Dragan Damjanović je svoju profesionalnu karijeru gradio u oblasti državne pomoći u Odjeljenju za kontrolu državne pomoći u Ministarstvu finansija i kao službenik Agencije u Sektoru za kontrolu državne pomoći.

Od 2021. godine raspoređen je na poziciji Načelnika odsjeka za prethodnu kontrolu državne pomoći i izvještavanje, sve do imenovanja na mjesto predsjednika Savjeta.

Lični angažman i uključenost u rješavanje najsloženijih slučajeva koje je Agencija vodila u oblasti državne pomoći preporučili su Damjanovića za mjesto šefa Pregovaračke radne grupe i koordinatora reformskih aktivnosti neophodnih za ispunjenje zahtjeva definisanih završnim mjerilima u pregovaračkom poglavlju 8 – Konkurencija.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR