11 °

max 11 ° / min 3 °

Utorak

28.03.

11° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

13° / 4°

Petak

31.03.

13° / 6°

Subota

01.04.

13° / 10°

Nedjelja

02.04.

13° / 9°

Ponedjeljak

03.04.

9° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović sa predsjednikom Azerbejdžana: Crna Gora zainteresovana za dovođenje prirodnog gasa u Luku Bar

Ekonomija

Comments 2

Abazović sa predsjednikom Azerbejdžana: Crna Gora zainteresovana za dovođenje prirodnog gasa u Luku Bar

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim, saopšteno je iz Vlade. 

Na samom početku, kako navode, sagovornici su konstatovali da su odnosi između dvije države prijateljski i dobri, zasnovani prije svega na intenzivnoj ekonomskoj saradnji i sa tendencijom intenziviranja političkog dijaloga, kao i unapređenja bilateralne saradnje u svim segmentima od obostranog značaja.

"Abazović je naglasio da Crna Gora želi dalje unapređenje sveukupnih odnosa sa Azerbejdžanom, naročito kada je u pitanju infrastruktura, direktne strane investicije i energetika, koji bi trebalo da se osnaže potpisivanjem sporazuma u oblasti energetike. 

Premijer je pozdravio nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o strateškoj saradnji u oblasti energetike između Azerbejdžana i Evropske komisije, kojim se namjerava da Azerbejdžan udvostruči isporuke gasa Evropi do 2027. godine, čija je trasa planirana i preko Crne Gore", navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, predsjednik Vlade Abazović je, kako dodaju, ocijenio da će realizacija projekta Jadransko-jonskog gasovoda dati veliki doprinos stabilnosti i diversifikaciji energetskih izvora, dodajući da će Crna Gora sa susjednim zemljama, kroz razvoj ovoj projekta, biti svojevrsni most između Kaspijskog regiona i Zapadne Evrope.

"Abazović je naglasio da je Crna Gora, nakon energetske krize koja je pogodila Evropu, zainteresovana za dovođenje prirodnog gasa u Luku Bar", zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

korupcija

Alijev je ekspert za borbu protiv korupcije. Dritanu je značajno bilo da se upozna sa njegovim iskustvom u vezi korupcije!

Katunjanin-Miogost

Najmanje što sad očekujem od Abazdovića , da objavi da pregovara da preko mora dovede autoput u Crnu Goru. S kad on nešto obeća....