10 °

max 12 ° / min 10 °

Utorak

21.03.

12° / 10°

Srijeda

22.03.

18° / 9°

Četvrtak

23.03.

17° / 9°

Petak

24.03.

17° / 10°

Subota

25.03.

17° / 10°

Nedjelja

26.03.

17° / 9°

Ponedjeljak

27.03.

11° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Damjanović sa Malim: Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte CG po modelu Poštanske štedionice Srbije

Ekonomija

Comments 3

Damjanović sa Malim: Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte CG po modelu Poštanske štedionice Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Tokom dvodnevne radne posjete Beogradu, ministar finansija Aleksandar Damjanović sa saradnicima sastao se sa ministrom finansija i potpredsjednikom Vlade Srbije Sinišom Malim i njegovim timom.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovarano je o mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje dvije susjedne zemlje.

U fokusu razgovora ministara bili su zajednički infrastrukturni projekti, sa akcentom na saobraćajne - autoput i rekonstrukciju željezničke pruge Beograd - Bar.

U Beogradu su danas nastavljeni razgovori, inicirani prilikom prethodnog bilateralnog susreta, tokom kojeg je veoma važnim ocijenjeno olakšavanje platnog prometa dvije susjedne zemlje. Ministar Damjanović je istako da Vlada ozbiljno razmatra mogućnost reorganizacije Pošte Crne Gore, po modelu Poštanske štedionice Srbije.

Kolege ministri razgovarali su o brojnim izazovima aktuelne globalne krize i prednostima zajedničkog odgovora regiona na iste, kao i o snabdjevenosti regionalnog tržišta osnovnim životnim namirnicama i nabavci energenata.
Sastanak je bio prilika za razmjenu mišljenja o osnovnim ekonomskim parametrima, stranim direktnim investicijama i nivou sive ekonomije u dvijema susjednim državama.

Razmijenjena su iskustva u sprovođenju e-fiskalizacije, a crnogorski ministar istakao je da i Crna Gora planira uvođenje sistema elektronskog fakturisanja i da je realna procjena da do kraja tekuće ili početkom 2024.godine ovaj sistem zaživi i kod nas. U Srbiji sistem e-fakture obuhvata više od 200 000 preduzeća.

Crnogorsku delegaciju, koju predvodi Damjanović, čine sekretarka Ana Raičević, državni sekretar Ilija Vukčević i direktor Uprave za igre na sreću Andrija Ćetković. U ime tima Ministarstva finansija Srbije sastanku su pored ministra prisustvovali i državne sekretarke Slavica Savičić i Ana Tripović, kao i direktor Uprave za igre na sreću Zoran Gašić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Kotor

A nikad ga nisam vidio da se smije a vidji mu kez od uva do uva. Ovo je njegov plafon u politici i jedini cilj da nekako dodje do nekog zvanicnika iz Serbie i da tamo slusa. E jad.

Katunjanin-Miogost

Damjanović , na sastanak sa Vučićevim Malim, e to je ta ekonomska diplomatija.