15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Unaprijeđenjem bilateralne saradnje sa Austrijom do opipljivih rezultata u okviru pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija

Ekonomija

Comments 0

Unaprijeđenjem bilateralne saradnje sa Austrijom do opipljivih rezultata u okviru pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije Dragan Damjanović sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom, a na sastanku je razgovarano o unaprijeđenju bilateralne saradnje sa austrijskim kolegama u cilju postizanja mjeriljivih rezultata u reformskim naporima Agencije ka dostizanju EU standarda u oblastima konkurencije i državne pomoći.

Damjanović je ukazao da je prvi međunarodni sporazum potpisan sa Austrijskim tijelom za konkurenciju i da je namjera Agencije da dinamizacija aktivnosti uključujući bilateralnu saradnju sa austrijskim kolegama kroz moderniji i prilagođeniji okvir trenutnoj fazi pregovora sa EU.

“Izrazio je uvjerenje da postoji prostor za daljim unaprijeđenjem komunikacije između Agencije i ambasade Austrije u Crnoj Gori kao pouzdanog partnera na putu ka punopravnom članstvu u EU. Dodao je da bi od velikog značaja za Agenciju bilo uspostavljanje saradnje na planu stažiranja službenika Agencije u nacionalnom tijelu Austrije zaduženom za konkurenciju kao vidu pripreme za obaveze koje ih čekaju nakon članstva Crne Gore u Evropskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

Miler je izrazio spremnost Austrije da pruži svu potrebnu podršku Crnoj Gori na evropskom putu i pokazao otvorenost ka unaprijeđenju bilateralne saradnje između nacionalnih tijela dvije države u oblasti konkurencije.

“Istakao je da su mogući vidovi saradnje angažovanje eksperata kroz Taiex misiju koje će pomoći crnogorskim kolegama pri usklađivanju legislativnog okviru sa postojećom legislativom EU, kao i ostali instrumenti predpristupne podrške koji stoje na raspolaganju Crnoj Gori. Ukazao je da dodatni reformski napori Crne Gore u oblasti konkurencije mogu pospješiti ekonomsku i trgovinsku saradnje između država, kao i doprinijeti većem interesovanju austrijskih investitora za crnogorsku ekonomiju”, ističe se u saopštenju.

Dogovorena je dinamizacija bilateralne saradnje kroz organizovanje posjete predstavnika Agencije Austrijskom nacionalnom tijelu za konkurenciju tokom koje će biti razgovarano o potencijalnim vidovima bilateralne saradnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR