14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Crna Gora dobija rizort Bigova bay, investicija vrijedna 400 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Abazović: Crna Gora dobija rizort Bigova bay, investicija vrijedna 400 miliona eura

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je u kabinetu premijera održan sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na crnogorskom primorju, saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade Dritana Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Walid Al Najjab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, project menager BBI Development i Branka Lazarević, izvršna direktorica kompanije Bigova Bay.

"Predsjednik Vlade Abazović istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će Crna Gora i Kotor dobiti rizort kakav je Bigova bej, navodeći da će on umnogome upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju našeg primorja. Premijer je izrazio podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

Predstavnik investitora Al Najjab upoznao je premijera sa investicijom vrijednom 400 miliona eura, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe", navodi u saopštenju.

Investitor je, kako kažu, najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju cjelokupne infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti dio projekta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR