16 °

max 23 ° / min 15 °

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Srijeda

15.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
21. maj: Egzaltirane izjave farsičnog premijera inspirativne samo za kafanske viceve

Ekonomija

Comments 1

21. maj: Egzaltirane izjave farsičnog premijera inspirativne samo za kafanske viceve

Autor: Antena M

  • Viber

Ekonomski propagandizam nelegitimne Abazovićeve vlade ovih dana je kulminirao u nizu besmislenih poruka, smatraju u ekonomskom timu GI “21.maj“

"Egzaltirane izjave farsičnog premijera i njegovih ministara o istorijskoj uspješnosti crnogorske ekonomije inspirativne su još samo za kafanske viceve. Podsjećamo da je država u ozbiljnom problemu jer ima javni dug od preko 4 milijarde eura, kreditni rejting na nivou špekulativnog, javni sektor u koji je ukrcan svaki aktivista političke većine koja bjesomučno cijedi budžet i račune državnih preduzeća, medijalnu zaradu koja je značajno ispod prosječne zarade, destimulativne i haotične poslovne propise, nelikvidne javne finansije i fantomski kapitalni budžet", navodi se u saopštenju.

Pritom, kako nadalje ističu iz "21. maja", crnogorska ekonomija je izrazito neproduktivna, opterećena krupnim trgovačkim deficitom, padom poreske konkurentnosti i sve prisutnijem limitiranju biznisa od strane poslovnih banaka.

"Baviti se poslovanjem u Crnoj Gori postaje sve mučnije što se najbolje ogleda u deprimiranosti domaćih preduzetnika. Česte i neurastenične promjene poslovne regulative, kao i birokratsko gušenje realnog sektora obesmišljavaju preduzetničku inicijativu.

Zato je Crnoj Gori potreban radikalan raskid sa aktuelnom ekonomskom politikom, konačno pokretanje strukturnih reformi i stvaranje jednostavnog, inovativnog i podsticajnog poslovnog ambijenta. Nama treba primjena ideje o ekonomski nezavisnim i produktivnim građanima a ne praksa podaničkog i folirantskog društva koje živi od zaduživanja, predatorskog juriša na budžete i parazitiranja pod okriljem političkih partija", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Lora91

Sve je tacno,i uvjek ima ono ali. Nije ovakvo stanje od juce vec je hronicno. Drzava je glavni poslodavac bar zadnjih 50g. I ko cini ekonomski tim u 21.maj?