16 °

max 16 ° / min 12 °

Petak

01.12.

16° / 12°

Subota

02.12.

15° / 13°

Nedjelja

03.12.

13° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

11° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 7°

Srijeda

06.12.

13° / 8°

Četvrtak

07.12.

8° / 3°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Povećanje cijena goriva donijeće novi skok inflacije, predložićemo mjere za zaštitu standarda građana

Ekonomija

Comments 1

Bogdanović: Povećanje cijena goriva donijeće novi skok inflacije, predložićemo mjere za zaštitu standarda građana

Autor: Antena M

  • Viber

Najavljeno poskupljenje goriva, čak jedanaesto po redu od početka ove kalendarske godine, osim što izaziva novi udar na budžet svih građana, predstavlja i sliku nakaradnog ekonomskog stanja u Crnoj Gori. Tako je septembar, mjesec sa najviše izdataka i troškova, posebno za roditelje, dočekan sa novim nametima na ionako skromni kućni budžet, saopštio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore.

"Frapantan rast cijena energenata ali i svih životnih namirnica, odraz je neodgovornosti i neznavenosti Vlade koja ne umije, ali i nema namjeru da se bavi životnim standardom građana u teškim vremenima krize. Vlada se nije potrudila da ponudi program obuzdavanja nesnosne inflacije koja nas je sačekala u septembru, ali je zato detaljno isplanirala program svojih ekskurzija po svijetu. U želji da ugrabe još koji dan da obiđu ono što nijesu stigli za 13 mjeseci tehničkog mandata, premijer i ministri troše novac svih građana na službena putovanja, dnevnice, prevoz, smještaj i druge povezane izdatke svojih turističkih aranžmana", navodi se u saopštenju.

Inflacija je na istorijskom maksimumu, cijene hrane veće za 44 posto u odnosu na period prije 4 godine, poskupljenja sve veća i češća, a veliki broj građana živi bukvalno na ivici egzistencije.

"Ovaj sunovrat standarda očigledno novu vlast ne dotiče, zato će Demokratska partija socijalista u narednom periodu predložiti niz mjera i rješenja kojima će se bar djelimično zaštiti standard našeg stanovništva, i ublažiti efekat galopirajuće inflacije", zaključuje Bogdanović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

šćepan

Svakp pojavljivanje, a naročito reakcija na poskupljenje od 1 i 3 centa, samo urušava. Ima li iko da to ukapira! Mislite li da saopštenjima dobijete izbore!? Nema sreće… Volimo te Crna Goro!