30 °

max 30 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

30° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

24° / 16°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

28° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

31° / 21°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rakočević: Predloženi set mjera pomoći, pomogao bi građanima da prebrode zimu

Ekonomija

Comments 0

Rakočević: Predloženi set mjera pomoći, pomogao bi građanima da prebrode zimu

Autor: Antena M

  • Viber

“Motiv za prijedlog paketa mjera pomoći građanima, koje su predstavnici Demokratske partije socijalista iznijeli na jučerašnjoj pres konferenciji jeste enorman rast cijena”, kazao je danas Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore.

On je izrazio nadu da će predložene mjere uvažiti ministar ekonomije.

“Dolazi zima i dosta izazovna vremena za naše građane, to je bio motiv da izađemo sa inicijativom o paketu mjera pomoći. Inflacija, enorman rast cijena energenata i osnovnih životnih namirnica podstakao nas je na razmišljanje na koji način možemo doprinijeti da ova zima prođe što bolje po najugroženije građane kako na sjeveru tako i u ostatku države”, rekao je on.

Poslanik DPS-a smatra da predloženi set ima deset mjera i da je to kratkoročna vizija da se premosti teško vrijeme koje slijedi.

“Tačno da vizija daljeg razvoja Crne Gore mora počivati na novoj ekonomskoj vrijednosti i novim investicijama, međutim sigurni smo da bismo došli do tog vremena građani moraju da prežive zimu. Upravo zbog toga smo izašli sa paketom konkretnih mjera koji podrazumijeva one aspekte koje država može isfinansirati, a koji bi građanima u punoj mjeri pomogao da bolje žive u naredna 3 ili 4 mjeseca. Tu prije svega govorim o pomoći penzionerima, socijalno najugroženijima, najranjivijim kategorijama stanovništa, podstanarima, a naravno i svim drugim kojima je potrebna pomoć usljed visokog nivoa rasta cijena osnovnih životnih namirnica”, rekao je Rakočević.

Dalje napominje da svako ko ne vidi kakva je aktuelna situacija u državi, taj je ili slijep pored očiju, ili nedobronamjeran.

“Zbog toga sam siguran da paket od 10 mjera koji ne bi koštao državu puno, bi bio veoma važan za građane, a da nakon toga krenemo sa sprovođenjem ozbiljne vizije koja je i naš program pred parlamentarne izbore pretpostavio kao ključnu potrebu daljeg ekonomskog razvoja Crne Gore”, ističe Rakočević.

On je izrazio nadu da će ministar Đurović i ostali sa političke scene uvažiti napor DPS-a da se pomogne građanima, te da će neke od tema tretirati. Rakočević je komentarisao i predlog koji će se naći na Vladi, da akcize budu smanjene do 50%.

“Vidio sam danas da se to razmatra na Vladi. Ako je naša inicijativa pomogla da se to ubrza – mi smo već ostvarili svoj cilj bez obzira da li ćemo ubirati političke poene, jer ovdje je važno da predloženom inicijativom prosto pritisnemo i apelujemo na one koji danas vrše vlast, da je potrebno da se spuste na zemlju i shvate kako danas ljudi žive”, zaključio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR