Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telekom: U prvih devet mjeseci ove godine nastavljen finansijski i komercijalni rast

Ekonomija

Comments 0

Telekom: U prvih devet mjeseci ove godine nastavljen finansijski i komercijalni rast

Autor: Antena M

  • Viber

U prvih devet mjeseci 2023. godine, Crnogorski Telekom zabilježio je veće prihode i profitabilnost, kao i rast broja korisnika svih usluga, saopšteno je iz Telekoma.

Najveći rast Telekom bilježi, kako navode iz te kompanije, u pripejd segmentu, a prati ga rast korisničke baze u postpejdu, mobilnom internetu, i segmentu usluga fiksnog interneta i televizije.

Osim toga, iz Telekoma kažu da su zadržali poziciju tržišnog lidera u postpejdu i mobilnom internetu.

"Rast prihoda od 6% u odnosu na uporedni period dominantno je uslovljen boljim rezultatima u dijelu maloprodajnih usluga. Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), nakon najma i isključujući posebne uticaje, iznosila je 23,2 miliona, što predstavlja rast od 4,6%. Neto dobit u istom periodu iznosila je 5,5 miliona", kažu iz Telekoma. 

Ovaj kvartal obilježili su pionirski projekti koji su učvrstili Telekom na poziciji lidera u svojoj industriji. 

"Kvartal smo započeli lansiranjem VoLTE tehnologije, koju smo predstavili prvi u zemlji. VoLTE (Voice over LTE) korisnicima Telekoma donosi još bolje iskustvo u mobilnoj mreži, budući da sada mogu da obavljaju pozive istovremeno pretražujući na svom pametnom telefonu internet sadržaje visokog kvaliteta (HD/UHD). VoLTE uz to donosi i bolji kvalitet razgovora, i brže uspostavljanje poziva", ističe Stjepan Udovičić, izvršni direktor Telekoma.

Ubrzo nakon toga, Telekom je prvi u Crnoj Gori predstavio i VoWiFi (Voice over WiFi).

"Trenutno jedini u Crnoj Gori korisnicima nudimo ovu tehnologiju koja im omogućava obavljanje glasovnih poziva preko WiFi mreže na koju su prijavljeni, kada se nalaze u području bez dostupne mobilne mreže a koje je pokriveno Telekom fiksnim WiFi signalom. Da bi obavljali VoWiFi pozive, nisu im neophodne bilo kakve dodatne aplikacije niti registracija, a VoWiFi usluga se neće dodatno naplaćivati", pojašnjava Udovičić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR