11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 11°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

11° / 7°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović odgovorio pljevaljskom PES-u: Založiću se za subvencije cijene struje tokom grejne sezone

Ekonomija

Comments 2

Mujović odgovorio pljevaljskom PES-u: Založiću se za subvencije cijene struje tokom grejne sezone

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović odgovorio je na zahtjev Opštinskog odbora Pljevlja Pokreta Evropa sad za subvencioniranu cijenu električne energija građanima Pljevalja tokom trajanja grejne sezone. Poručuje da će se založiti za subvencije cijene električne energije za građane Pljevlja tokom trajanja grejne sezone.

Raduje se, kaže, svakoj dobronamjernoj inicijativi, posebno onim u čijem su središtu građani i težnja ka njihovoj dobrobiti. Ova inicijativa je upravo takva i nemam dilemu da li na nju treba pozitivno odgovoriti, poručuje Mujović.

Pljevlja su, uz Nikšić, najznačajniji industrijski centar Crne Gore, ističe ministar.

"Pljevlja su grad kojima Crna Gora puno duguje. I koliko god da se radujem uspješnom radu Termoelektrane Pljevlja ili aktivnostima na eksploataciji rude uglja u Rudniku, ne mogu ostati imun na alarmantnu ekološku situaciju izazvanu radom pomenutih subjekata i narušenom zdravstvenom stanju generacija Pljevljaka. Ne mogu I ne želim ostati imun na migracije stanovnika Pljevalja u neka druga, sunčanija mjesta, mjesta u kojima se vazduh uzima punim plućima. Ne mogu zanemariti ni gnjev koji građani Pljevalja imaju na zvaničnu Podgoricu i njihove tvrdnje da se od Pljevalja otima, a drugima omogućava prosperitet", naglašava Mujović.

Ova Vlada, ova zvanična Podgorica, poručuje, neće slijediti tu praksu. "Pokušaćemo da vratimo Pljevljima ono što im pripada, baš onako kako smo i obećali prilikom prve zvanične posjete Predsjednika Vlade, gospodina Spajića i mene kao ministra energetike i rudarstva", kaže Mujović.

Napominje da je zahtjev za subvencijom mjesečnih računa za utrošenu električnu energiju tokom sezone grijanja apsolutno opravdan i založiće se da bude prihvaćen.

"Prva instanca kojoj sam se obratio je predsjednik Odbora direktora EPCG, gospodin Milutin Đukanović, koji je saglasan sa mojim, odnosno Vašim predlogom. Ipak, konačnu odluku mora dati Odbor direktora i njih pozivam da donesu najbolju odluku, ali poštujući zakonsku obavezu da u prvom redu štite interes EPCG. Ako bi odluka o subvenciji narušila ili štetno uticala na poslovanje EPCG onda sam protiv toga.

U slučaju da stav Odbora direktora bude negativan, problem koji ste iznijeli ću predočiti Premijeru i Ministru finansija I tražiti podršku da se dio sredstava iz budžeta preusmjeri za ovu namjenu. Dakle, problem smatram prioritetnim i duboko sam uvjeren da ćemo naći modalitret da ga riješimo", ističe Mujović.

Dodatno, najavljuje i posebni paket mjera za poboljšanje energetske efikasnosti u Pljevljima, koji će dodatno uticati na poboljšanje ukupne socijalno-ekološke situacije u Pljevljima. Više detalja će biti prilikom moje planirane posjete Pljevima, 12. januara, zaključuje Mujović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Ministre, previše samoreklamerstva može samo da Vam škodi. Prvo, Vi kažete "ova Vlada neće dozvoliti ovo, niti ono ...", a u EPCG i CRDIS-u držite kadrove najgore, prethodne Vlade, poput Mića Đukanovića, Čađenovića i ostalih "eksperata" iz Demokrata, bivšeg DF-a i URA-ša.

mr

Onako kako ste prodavali ugalj Srbiji, "štiteći" pritom državne interese, tako se odnesite i prema građanima PV, a možete, komotno, i malo šire!