19 °

max 24 ° / min 15 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Mujović formirao tim za analizu Ugovora za Brskovo, sjednice javne

Ekonomija

Comments 1

Ministar Mujović formirao tim za analizu Ugovora za Brskovo, sjednice javne

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović formirao je Međuresorni radni tim za izradu stručne analize Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju sulfidne polimetalične rude (Pb, Zn, Cu, FeS2 i ostalih pratećih sulfida metala) na istražno-eksploatacionom prostoru bivšeg rudnika "Brskovo", u skladu sa zaključkom Vlade Crne Gore.

Sjednice Međuresornog radnog tima će biti otvorene za javnost, saopšteno nam je iz ovog resora. 

"U skladu sa namjerom ministra Mujovića da uvede novu praksu da pitanja od višestrukog interesa za građane Crne Gore ne smiju biti obavijena velom tajnosti i da sve zainteresovane strane imaju pravo da znaju kakvu nam sudbinu kroje Ministarstvo i Vlada.

Pozivamo sve zainteresovane NVO, medije i širu javnost da prisustvuje sjednicama o čijim terminima održavanja će biti blagovremeno obaviješteni", naveli su iz Ministarstva. 

Osnovni zadatak Međuresornog radnog tima je da se izvrši stručna analiza Ugovora, Aneksa i dostavljene dokumentacije, kako bi na osnovu Izvještaja Vlada Crne Gore zauzela konačan stav po ovom pitanju.

Prva sjednica Međuresornog radnog tima, planirana je za 1. februar (četvrtak), u prostorijama Ministarstva energetike i rudarstva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

momo

Ministre Mujoviću. Sad se krijete iza komisije i vlade, da bi izbjegli odgovornost. Rekli ste doslovno, da neće biti rudnika. Da ne može trovanje, prasina i kopanje i turizam. Zauzmite stav, i založi te funkciju i datu riječ. Nema ru dnika. Dosta smo pljackani, tro vani i eksploatisani, goli i gladni zarad nečijeg bogačenja.