Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj u prvoj posjeti Crnoj Gori

Izvor: EBRD

Ekonomija

Comments 1

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj u prvoj posjeti Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Basso boraviće u posjeti Crnoj Gori od 12. do 14. februara 2024. Ovo je njena prva posjeta zemlji.

“Veoma se radujem posjeti Crnoj Gori, zemlji u kojoj je od obnavljanja njene nezavisnosti Banka već postigla izuzetne rezultate. Crna Gora je za nas važna investiciona destinacija u koju smo do sada uložili više od 800 miliona eura kroz 86 projekata. Samo prošle godine je Banka uložila 80 miliona eura u Crnu Goru i mobilisala 25 miliona eura za podršku investicijama u javnom i privatnom sektoru“, izjavila je tim povodom predsjednica Renaud-Basso.

“Tokom svoje posjete, ponovo ću izraziti našu nepokolebljivu podršku zemlji i sprovođenju neophodnih reformi i investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima EBRD-a kao što su: naš plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost“, kazala je.

Predsjednica će imati sastanke na najvišem nivou sa crnogorskom Vladom i predsjednikom. Između ostalih, ona će se sastati sa predstavnicima civilnog društva i postojećim klijentima iz privatnog sektora, uključujući lokalne banke, kako bi razgovarali o daljoj podršci privatnom sektoru. Predsjednica će takođe razgovarati o zelenoj tranziciji sa partnerima iz javnog sektora Elektroprivredom Crne Gore.

Predstojeći investicioni projekti u Crnoj Gori dostupni su ovdje.

Zapadni Balkan je prioritetna regija za EBRD gdje je Banka i dalje najveći institucionalni investitor.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Ovo je konačno dobra vijest za Crnu Goru a pogotovo njenu privredu. Dobro došla Mrs. Renaud- Basso.