26 °

max 26 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

26° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Guvernerka Radović i ministar Vuković na Proljećnim sastancima MMF-a i Svjetske banke u Vašingtonu

Ekonomija

Comments 0

Guvernerka Radović i ministar Vuković na Proljećnim sastancima MMF-a i Svjetske banke u Vašingtonu

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Crne Gore, na čelu sa guvernerkom Centralne banke Crne Gore Irenom Radović i ministrom finansija Novicom Vukovićem, otputovaće u Vašington gdje će u periodu od 18. do 20. aprila učestvovati na redovnim Proljećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (SB). 

U okviru Proljećnih sastanaka, delegacija Crne Gore imaće susrete sa visokim predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke na kojima će biti riječi o aktuelnim temama ekonomske, fiskalne i monetarne politike, u kontekstu snaženja crnogorskih javnih finansija i ukupnog finansijskog sistema, saopšteno je iz CBCG. 

"Proljećni sastanci Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke tradicionalno okupljaju svjetske lidere, guvernere centralnih banaka, ministre finansija, članove parlamenta, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademske zajednice, kako bi razgovarali o najvažnijim pitanjima iz oblasti makroekonomske, fiskalne i monetarne politike. Izgledi ekonomskog rasta, iskorjenjivanje siromaštva i ekonomski razvoj, neke su od tema o kojima će diskutovati učesnici ovogodišnjih sastanaka.

U okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar finansija sastaće se i sa američkim investitorima i međunarodnim finansijskim grupacijama, dok će guvernerka CBCG učestvovati na panelu guvernera koji organizuje Svjetska banka, na kome će predstaviti iskustva Crne Gore u procesu pridruživanja jedinstvenom području za plaćanje u eurima (SEPA). Guvernerka će se, između ostalog, sastati i sa članom Izvršnog odbora Evropske centralne banke, Pjerom Ćipoloneom", navodi se u najavi. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR