22 °

max 28 ° / min 19 °

Srijeda

12.06.

28° / 19°

Četvrtak

13.06.

27° / 18°

Petak

14.06.

25° / 15°

Subota

15.06.

26° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 18°

Ponedjeljak

17.06.

30° / 20°

Utorak

18.06.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Ekonomija

Comments 1

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Autor: Antena M

  • Viber

"Vlada Milojka Spajića umjesto obećanog povećanja zarada prosvjetarima za 17%, sada priprema zakonsko rješenje kojim će umanjiti plate prosvjetarima za 20 do 30%, jer se ukidaju dodaci koje su imali na zarade, poput dodataka za starješinstvo, rad u dvije ili više ustanova, kao i dodaci na zvanja. Ova namjera Spajićeve Vlade predstavlja kršenje Granskog kolektivnog ugovora i novu prevaru prosvjetnih radnika", saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Novaković Đurović je podsjetila da je URA u prethodnim mjesecima, podržavala napore Sindikata prosvjete da se izbore za prava definisana Granskim kolektivnim ugovorom(GKU) i dodala da to čine i ovoga puta, jer kako kaže, prava radnika u Crnoj Gori bi se morala poštovati.

"Međutim, ovakav odnos Spajićeve Vlade prema prosvjetarima nažalost već postaje kontinuitet. Prvo su u januaru ove godine odbili da sprovedu GKU. Nakon toga, obećali su da se neće pokretati tužbe protiv prosvjetara zbog štrajka, pa ipak jesu, a sada im spremaju novu prevaru", poručila je Novaković Đurović.

"Ako se ovo zakonsko rješenje usvoji, to bi značilo nepovoljnija i lošija rješenja za prosvjetare nego što ih imaju sada. Očekujem da prosvjetni radnici kao i do sada ostanu dosljedni u borbi za svoja prava i u tome im pružamo apsolutnu podršku", zaključila je Novaković Đurović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

PES došao da nas prevari a URA da nas spasi, a isti ste kalibar koga nije briga za Crnu Goru i njene građane. Samo nam se mičite s očiju, kriptaši i bitkoinci, prodavači magle i otimači crnogorskog kulturnog, duhovnog nasljeđa. Samo nam se mičite, i nosite tu vašu vatru i vodu u ...