22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Ekonomija

Comments 1

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Autor: Antena M

  • Viber

"Vlada Milojka Spajića umjesto obećanog povećanja zarada prosvjetarima za 17%, sada priprema zakonsko rješenje kojim će umanjiti plate prosvjetarima za 20 do 30%, jer se ukidaju dodaci koje su imali na zarade, poput dodataka za starješinstvo, rad u dvije ili više ustanova, kao i dodaci na zvanja. Ova namjera Spajićeve Vlade predstavlja kršenje Granskog kolektivnog ugovora i novu prevaru prosvjetnih radnika", saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Novaković Đurović je podsjetila da je URA u prethodnim mjesecima, podržavala napore Sindikata prosvjete da se izbore za prava definisana Granskim kolektivnim ugovorom(GKU) i dodala da to čine i ovoga puta, jer kako kaže, prava radnika u Crnoj Gori bi se morala poštovati.

"Međutim, ovakav odnos Spajićeve Vlade prema prosvjetarima nažalost već postaje kontinuitet. Prvo su u januaru ove godine odbili da sprovedu GKU. Nakon toga, obećali su da se neće pokretati tužbe protiv prosvjetara zbog štrajka, pa ipak jesu, a sada im spremaju novu prevaru", poručila je Novaković Đurović.

"Ako se ovo zakonsko rješenje usvoji, to bi značilo nepovoljnija i lošija rješenja za prosvjetare nego što ih imaju sada. Očekujem da prosvjetni radnici kao i do sada ostanu dosljedni u borbi za svoja prava i u tome im pružamo apsolutnu podršku", zaključila je Novaković Đurović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

PES došao da nas prevari a URA da nas spasi, a isti ste kalibar koga nije briga za Crnu Goru i njene građane. Samo nam se mičite s očiju, kriptaši i bitkoinci, prodavači magle i otimači crnogorskog kulturnog, duhovnog nasljeđa. Samo nam se mičite, i nosite tu vašu vatru i vodu u ...