22 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Engleska i Holandija u borbi za finale Eura - Španci čekaju rivala

EURO 2024

Comments 0

Engleska i Holandija u borbi za finale Eura - Španci čekaju rivala

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbaleri Engleske i Holandije sastaju se u polufinalu Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon Španaca koji su postali prvi učesnik finala Eura, drugi finalista biće poznat poslije duela između ekipa koje su bile dio slabije polovine žrijeba.

Englezi su uprkos velikom mučenju i lošim igrama ipak uspjeli da se domognu polufinala u kom će samo zahvaljujući statusu i vrijednosti svojih igrača biti favoriti.

Holandija je iz drugog plana, poslije nešto lošije grupne, te dosta kvalitetnije nokaut faze našla svoje mjesto među četiri najbolje ekipe.

Utakmica se igra u Dortmundu, a glavni sudija biće Feliks Cvajer.

Englezi su jedinu pobJedu u devedeset minuta zabilježili protiv Srbije u prvom kolu grupne faze. Nakon toga su četiri puta remizirali, uz samo tri postignuta gola u regularnom dijelu tih mečeva.

Protiv Danske su poveli, ali su na kraju morali da brinu i o jednom bodu, dok su u susretu sa Slovenijom odigrali vjerovatno i najslabiju partiju na turniru.

Bruke u osmini finala ih je spasao Džud Belingem maestralnim pogotkom koji je slomio Slovačku, a Bukajo Saka i Džordan Pikford bili su najzaslužniji za trijumf u susretu sa Švajcarskom u polufinalu.

Uprkos pobjedi nakon preokreta protiv Poljske u prvom meču, Holandija nije prikazala nivo igre koju su njihovi navijači očekivali.

Remi sa Francuzima se sa druge strane smatrao pozitivnim rezultatom, ali je poraz od Austrije donio značajan brok kritika.

Međutim, već u osmini finala protiv Rumunije, Holanđani su odigrali najbolju partiju na turnirui rutinski prošli među osam najboljih timova, gdje su poslije još jednog preokreta i mnogo uzbuđenja izbacili Tursku.

Na prvenstvu 1988. godine koje su Holađani osvojili, bili su u grupi zajedno sa Engleskom, koju su prilično lako savladali sa 3:1. Brajan Robson je bio strijelac za Engleze, dok je Marko Van Basten sa tri pogotka bio najzaslužniji za trijumf svoje ekipe.

Na Svjetskom prvenstvu četiri godine kasnije odigrali su utakmicu bez golova, da bi na Euru 1996. "gordi albion" ubjedljivo slavio sa 4:1. Alan Širer i Tedi Šeringem postigli su tada po dva gola, dok je Patrik Klajvert bio strijelac za Holandiju. Geret Sautgejt bio je štoper Engleske na tom duelu.

Posljednji put dvije reprezentacije su se sastale meču Lige nacija 2019. godine, a Holandija je trijumfovala nakon prdužetaka sa 3:1 golovima Matijasa De Lihta, Kvinsija Promesa i autogolom Kajla Vokera. Jedini pogodak za Englesku postigao je Markus Rašford.

Prethodno su uglavnom bili rivali na prijateljskim susretima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR