16 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 15°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Autobuske karte biće jeftinije?

Izvor: Foto: Fos Media

Društvo

Comments 0

Autobuske karte biće jeftinije?

Izvor: Dan

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povećanjem broja polazaka autobusa i smanjenjem cijena autobuske karte poboljašao bi se gradski prevoz u glavnom gradu, predlog je koji je Lazarela Kalezić, sekretar za saobraćaj, iznijela juče autobuskim prevoznicima Harisu Alivodiću, vlasniku Gradskog saobraćaja PG, Božu Bulatoviću, vlasniku BLT-a i Danilu Pejoviću, vlasniku Montenegroprevoza Pejović.

Ovaj predlog, kako je saopštio Haris Alivodić, za sva tri prevoznika je prihvatljiv, a kada će on biti sproveden u djelo još nije precizirano, jer Glavni grad nije utvrdio rokove.

"Prije desetak dana razgovarali smo sa Ivanom Vukovićevim, gradonačelnikom Podgorice, kojem smo iznijeli situaciju u gradskom prevozu. Sastanak sa Lazarelom Kalezić, sekretarom za saobraćaj, je nastavak toga sastanka, a sve u cilju poboljšanja prevoza u Podgorici", navodi Alivodić.

On je dodao da im je Kalezić saopštila da Glavni grad radi na poboljšanju kvaliteta prevoza, ali i da u tom procesu doprinos moraju dati i prevoznici, piše Dan.

"Predočeno nam je da bi se situacija u prevozu poboljšala ka da bi se povećao broj polazaka i po mogućnosti smanjila cijena autobuske karte. To je za nas prevoznike prihvatljivo. Oni nam nijesu davali rokove što mene raduje i mislim da je Glavni grad sada na dobrom putu da se poboljša sveukupno stanje u ovoj oblasti", navodi Alivodić.

On vjeruje da će nova gradska uprava riješiti problem u prevozu.

"To što nam nijesu davali rokove i obećavali ništa mi daje za pravo da vjerujem u ovu ideju. U jednom trenutku su nam rekli nešto što nijesu njihovi prethodnici, a to je da se mora u kontinuitetu i koordinaciji odraditi sve, da mi kao prevoznici moramo pružiti to što je do nas, a da Glavni grad i država moraju uraditi sve da nam obezbijede normalne uslove za rad. Predočeno nam je da imamo iskustvo, da smo bili kooperativni kao prevoznici, te da su svjesni situacije u kojoj se nalazimo", naveo je Alivodić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR