13 °

max 23 ° / min 13 °

Ponedjeljak

01.06.

23° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

24° / 13°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

23° / 18°

Subota

06.06.

21° / 18°

Nedjelja

07.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akcija „Tobacco“ u PG: Uhapšeno osam, procesuirane 24 osobe, zaplijenjeni kokain, heroin...

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Akcija „Tobacco“ u PG: Uhapšeno osam, procesuirane 24 osobe, zaplijenjeni kokain, heroin...

Sužbenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i Sektorom specijalne policije, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju naziva „Tobacco“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Podgorice.

''Današnjim pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica su pronašli i oduzeli oko 2,4 kilograma opojne droge heroin, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata. Danas je slobode lišeno osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga, dok se za jednim osumnjičenim licem intenzivno traga''- naveli su u saopštenju.

Policija je danas uhapsila S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), sve osobe iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.

''Tokom višemjesečne akcije „Tobacco“ policijski službenici su, uključujući i današnju krivičnu prijavu, nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga''- naveli su iz policije.

Takođe, protiv još 10 osoba podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičeni duži vremenski period bavili stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Svi će biti uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR