8 °

max 25 ° / min 8 °

Petak

10.04.

25° / 8°

Subota

11.04.

25° / 12°

Nedjelja

12.04.

23° / 14°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 15°

Srijeda

15.04.

20° / 11°

Četvrtak

16.04.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regionalni vodovod i Građevinski fakultet sarađuju u okviru projekta Erasmus + SWARM

Društvo

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Regionalni vodovod i Građevinski fakultet sarađuju u okviru projekta Erasmus + SWARM

U okviru Protokola o saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i aktivnog učešća u naučno istraživačkim projektima sa ciljem unapređenja vodnog sektora, JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" je, u svojstvu pridruženog partnera, ostvarilo saradnju sa Građevinskim fakultetom, kao partnerom u projektu Erasmus + SWARM (Strengthening of Master Curricula in Water Resources Management for the Western Balkans HEIs and Stakeholders), saopšteno je iz Regionalnog vodovoda. 

Juče je upriličen sastanak između dekana Građevinskog fakulteta UCG Marine Rakočević sa saradnicima i direktora JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" Gorana Jevrića sa saradnicima, a povodom saradnje ove dvije institucije na projektu SWARM.

"Na sastanku su predstavnici Regionalnog vodovoda upoznati sa organizacionom strukturom i dosadašnjim tokom projekta SWARM, kao i sa svojom potencijalnom ulogom u projektu. Posebno su razmatrani mogući načini međusobne saradnje koja bi doprinijela boljoj realizaciji ciljeva projekta, u dijelu praktičnih treninga i obuka stručnog osoblja zaposlenog u vodovodnim preduzećima u Crnoj Gori.  

Zaključeno je da je razvoj i implementacija kurseva za tzv. „cjeloživotno učenje” profesionalnog osoblja u sektoru voda u Crnoj Gori zadatak i cilj koji ove dvije institucije mogu zajednički ostvariti sa ostalim partnerima na projektu SWARM do početka 2021. godine (kako je projektom i predviđeno), i time dati značajan doprinos jačanju kadrovske osposobljenosti za uspješno upravljanje vodnim resursima u Crnoj Gori", navedeno je u saopštenju. 

Na razgovoru je, osim saradnje na projektu SWARM, bilo riječi i o budućim vidovima saradnje na zajedničkim naučno istraživačkim projektima ove dvije institucije.

Sve informacije o projektu mogu se naći na web strani www.swarm.ucg.ac.me

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR