Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nuhodžić: U objavljenim snimcima Roćenovih razgovora nema elemenata krivičnog djela

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Analitika

Nuhodžić: U objavljenim snimcima Roćenovih razgovora nema elemenata krivičnog djela

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je kazao je da će policija nastaviti saslušanja povodom objavljivanja snimaka telefonskih razgovora bivšeg ambasadora u Moskvi Milana Roćena.

On je rekao da je policijskom istragom utvrđeno da u objavljenim snimcima nema evidentiranih krivičnih dijela.

„U navedenim radnjama ne postoje elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na zahtjev tužilaštva preduzimaju se policijske mjere i radnje i formiran je predmet na okolnosti nastanka video zapisa i nastaviće se sa saslušanjima i prikupljenjem dokaza u cilju rasvjetljavanja“, kazao je Nuhodžić odgovarajući na pitanje Miluna Zogovića (DF) šta je urađeno povodom objavljivanja snimaka bivšeg ambasadora SCG u Moskvi Milan Roćena i da li je bilo informativnih razgovora.

Nuhodžić je rekao da je zakonita mjera tajnog nadzora i praćenja telefonskih razgovora samo u slučajevima kad ih policija sprovodi po naredbi tužilaštva i suda, na šta je Zogović odgovorio da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u Parlamentu čitao SMS poruke poslanika DF-a Milana Kneževića.

"Praćeni su poslanici Skupštini Crne Gore u namjeri da im se podmetne organizovanje atentata. Niko tada nije rekao da je kršen Ustav i zakon, ali kada su se pojavili snimci Milana Roćena odmah je DPS negodovala zbog nezakonitog prisluškivanja", kazao je Zogović.

Ostavi komentar

0/300