10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Razmatrana saradnja sa Koledžom Universi u Prištini

Društvo

Comments 0

Razmatrana saradnja sa Koledžom Universi u Prištini

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Profesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore posjetili su Koledž Universi u Prištini i sa predstavnicima Koledža ragovarali o saradnji ove dvije visokoškolske institucije.

Kosovska visokoškolska institucija školuje kadrove iz fizičke kulture i sporta, ali i medicinske sestre. Posebno se ističe izdavačkom djelatnošću i Centrom za dijagnostiku u sportu.

U delegaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su bili Duško Bjelica i saradnici Jovan Gardašević i Ivan Vasiljević.

Njih su kosovske kolege  Fadil Luta, Jeton Havoli, Fitim Arifi i Sami Sermaxhaj, upoznali su radom Koledža  i izveli ogledna testiranja  kao prezentaciju opreme njihovog Centra za dijagnostiku.

„Posebno smo impresionirani opremom za testiranje koju posjeduju kolege iz Prištine i naravno njihovom željom da sarađujemo. Tim prije, što je naša posjeta upriličena nakon antropometrijskog mjerenja koju smo realizovali sa fudbalerima juniorske reprezentacije Kosova, kao dio misije proširenja naučne baze podataka o morfološkim karakteristikama sportista u regionu“, istakao je dr Jovan Garadšević, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

On je zaključio da je riječ o respektabilnim mogućnostima saradnje od koje se mogu očekivati naučni benefiti.

„Sljedeći korak je i zvaničan dogovor dekana Fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja Steva Popovića i rukovodstva koledža Universi“, najavio je Gardašević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR