30 °

max 36 ° / min 21 °

Petak

10.07.

36° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 19°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Donirali opremu za multimedijalnu učionicu u cetinjskoj Gimnaziji

Društvo

Comments 0

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Donirali opremu za multimedijalnu učionicu u cetinjskoj Gimnaziji

Odgovoran odnos prema zajednici, a posebno prema potrebama mladih, strateško je opredjeljenje uprave Prijestonice Cetinje na kojem će i dalje istrajavati, svjesna da je gradu potreban mladi i obrazovani kadar da iznese promjene kojima svjedočimo, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan povodom Dana cetinjske Gimnazije, koji se obilježava danas.  

Najstarija crnogorska obrazovna ustanova proslavlja 139 godina postojanja, a tim povodom Prijestonica Cetinje i grupacija Glosarij obezbijedili su donaciju vrijednu oko tri hiljade eura za opremanje multimedijalne učionice, gdje će gimnazijalci učiti strane jezike.

„Čini mi posebno zadovoljstvo što smo baš danas, uoči Dana Prijestonice Cetinje, u prilici da predamo donaciju u vidu mobilijara, nastavne i IT opreme, koju smo obezbijedili u saradnji sa  grupacijom Glosarij“, naveo je gradonačelnik Kašćelan čestitajući Dan Gimnazije.

On je ocijenio da je donacija skroman doprinos Prijestonice Cetinje i grupacije Glosarij unapređenju uslova za rad i školovanje u Gimnaziji.

„Kad god pomažemo djeci, kada god ulažemo u njih, ne možemo pogriješiti“, naveo je Kašćelan, prenoseći izraze zahvalnosti grupaciji Glosarij na nesebičnoj podršci lokalnoj zajednici i društveno odgovornom poslovanju.

V.D. direktorice Gimnazije Danijela Bokan ocijenila je da je cetinjska Gimnazija od osnivanja do danas „luča koja neumorno sija“.

Ona je, govoreći o multimedijalnoj učionici, pojasnila da su u školi željeli da stvore ambijent u kojem će se učenici osjećati slobodno, a njihova kreativnost doći do izražaja.

„Na moderan i zanimljiv način učenici će usvajati nova znanja, a mi ćemo biti ponosni što smo im obezbijedili uslove po uzoru na najrazvijenije evropske zemlje“, kazala je Bokan.

U holu Gimnazije, povodom Dana Prijestonice Cetinje 13. novembra, postavljena je izložba „Obale cetinjskog neba“ koju čine radovi učenika prvog razreda sa motivima grada. Izložbene postavke u holu imali su i Preduzetnički i Klub prirodnjaka Gimnazije. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR