34 °

max 35 ° / min 21 °

Četvrtak

09.07.

35° / 21°

Petak

10.07.

37° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

33° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

30° / 21°

Utorak

14.07.

30° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Institucije da daju maksimalan doprinos ostvarenju konkretnih i mjerljivih rezultata"

Društvo

Comments 0

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

"Institucije da daju maksimalan doprinos ostvarenju konkretnih i mjerljivih rezultata"

Sve nadležne institucije moraju dati maksimalan doprinos ostvarenju konkretnih i mjerljivih rezultata koje Strategija predviđa u pravcu snaženja nezavisnosti, nepristrasnosti, odgovornosti, efikasnosti, dostupnosti i transparentnosti crnogorskog pravosuđa, ocijenjeno je na koordinacionom sastanaku, na kojem su danas predstavnicima nadležnih državnih institucija predstavljeni Strategija reforme pravosuđa (2019-2022) i Akcioni plan za period 2019-2020.

"U uvodnom dijelu sastanka učesnicima su se obratili Marijana Laković Drašković, generalna direktorka Direktorata za pravosuđe u Ministarstvu pravde, Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore i Ivica Stanković, v.d. Vrhovnog državnog tužioca i predsjednik Tužilačkog savjeta.

Sastanak je organizovan uz podršku projekta EUROL2, u cilju upoznavanja predstavnika svih nadležnih institucija zaduženih za sprovođenje Strategije i Akcionog plana sa strateškim i operativnim ciljevima reforme pravosuđa, kao i najznačajnijim aktivnostima za njihovu implementaciju", saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Učesnici koordinacionog sastanka bili su predstavnici Ministarstva pravde, Vrhovnog suda, Vrhovnog državnog tužilaštva, članovi Sudskog i Tužilačkog savjeta, predsjednici sudova, rukovodioci državnih tužilaštava, predstavnici Centra za obuku u sudstvu i Državnom tuzilastvu, Advokatske i Notarske komore, Komore javnih izvršitelja, članovi Radne grupe za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije iz civilnog sektora, kao i predstavnici EUROL-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR