31 °

max 31 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

31° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 23°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 24°

Nedjelja

09.08.

33° / 24°

Ponedjeljak

10.08.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šteta od poplava u Nikšiću 73 hiljade eura

Izvor: Foto: Screenshot

Društvo

Comments 0

Izvor: rtcg.me

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Šteta od poplava u Nikšiću 73 hiljade eura

Nikšićka komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda poslaće državnoj 59 obrađenih zahtjeva za nadoknadu štete nastalu usljed velikih poplava koje su početkom mjeseca pogodile tu opštinu.

Ukupna procijenjena šteta za domaćinstva je oko 73 hiljade eura, a nadoknadu za oštećenu infrastrukturu tražiće i lokalna samouprava.

Život u domu Markovića u nikšićkom mjestu Crnodoli nezampaćene poplave prekinule su početkom novembra kada je voda prodrla u kuću i napravula veliku štetu. Isušivači vazduha od tada rade dan-noć, a porodica je kod komšija našla utočište.

"I njima dugujemo veliku zahvalnost, tu smo mjesec, nadamo se da ćemo do kraja godine se vratiti kući. Vjerujte, bilo je štete što u kući, što u pomoćnim objektima, sijeno, drva. U kući podovi, prozori, vrata, jedan dio namještaja, zidovi, to se ne može lako isušiti pa je velika potrošnja elektirčne energije", kazao je mještanin Crnodola Dušan Marković.

Opštinska komisija je ovih dana popisala kompletnu štetu nastalu usljed poplava. Ukupno 59 zahtjeva upućenih državnoj komisiji i procijenjenom štetom od oko 73.000 eura.

"To su kuće, pomoćni objekti i imovina, ali s obzirom na vremenske uslove i godišnje doba tu ima i direktne i indirektne štete. Treba vremena da se poplavljeni objekti osuše, srede, a nije baš vrijeme za te poslove", kazao je predsjednik opštinske Komisije za elementarne nepogode Zoran Mašulović.

Osim za domaćinstva, komisija će tražiti nadoknadu i za oštećanja na lokalnoj infrastrukturi.

"Na osnovu prikupljenih podataka, šteta na putevima, mostovima, vodopropustima, iznosi oko 211.500 eura", dodao je Mašulović.

Na potezu je sada državna komisija. Markovići očekuju da nadležni relano sagledaju nevolje kroz koje prolaze.

"Komisija je došla i popisala sve. Nadam se da će imati i vida i sluha, da ćemo makar donekle sanirati štetu, da nećemo biti tu oštećeni", dodao je mještanin Crnodola.

Kako je u telefonskom razgovoru Javnom servisu kazala predsjednica komisije za elementarne nepogodne i ministarka Marija Vučinović, komisija će nastojati da u najkraćem roku analizira dobijene zahtjeve te da očekuje da će čitav posao biti gotov najkasnije početkom naredne godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR