Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na žiro račun CKCG za Albaniju uplaćeno skoro 100.000 eura

Društvo

Comments 0

Na žiro račun CKCG za Albaniju uplaćeno skoro 100.000 eura

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji su do danas građani, privredni i drugi subjekti, uplatili 99.783 eura. 

Prvi dio akcije prikupljanja pomoći, kako se navodi u saopštenju, traje do 25. decembra, kako bi Crveni krst Crne Gore do kraja godine uplatio prikupljena sredstva Crvenom krstu Albanije, koji aktivno pruža pomoć ugroženom stanovništvu.

"Veoma smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima prikupljanje pomoći za stanovnike Albanije i ovim putem zahvaljujemo svima koji su uplatili novac na naš račun. Akciju ćemo nastaviti i sljedeće godine, ali želimo što prije da uplatimo sredstva koja smo do sada prikupili, kako bismo dali dodatni direktni doprinos saniranju posljedica zemljotresa.

Nije kasno da se u akciju uključe i drugi zainteresovani. Broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore je, kako je saopšteno, u stalnom kontaktu sa Crvenim krstom Albanije, u skladu sa čijim potrebama organizuje svoje djelovanje na pružanju podrške ugroženom stanovništvu. Tako je do sada, pored prikupljanja finansijske podrške, u kolektivne centre u Draču i Liježu upućena pomoć, koja se sastojala od garderobe, kreveta, dušeka, ćebadi, prekrivača...

"I dalje ćemo pratiti djelovanje Crvenog krsta Albanije i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (MFCK), koji zajednički koordiniraju i realizuju pružanje pomoći. Podsjećamo da je MFCK objavila preliminarni apel za pružanje podrške Crvenom krstu Albanije. On iznosi 3 miliona CHF (švajcarskih franaka). Zato je prikupljanje finansijske podrške najbolji način da pomognemo u datoj situaciji, jer će finansijska sredstva biti najpotrebnija za dugoročno saniranje posljedica zemljotresa.

Ipak, ukoliko bude potrebe za drugim vidovima pomoći, naša organizacija je spremna dodatno da odgovori, u skladu sa svojim kapacitetima", pojašnjeno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR