16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nove operativne metode u Klinici za očne bolesti KCCG

Društvo

Comments 0

Nove operativne metode u Klinici za očne bolesti KCCG

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

U Klinici za očne bolesti Kliničkog centra počela je primjena novih operativnih procedura. Oftalmolozi Nemanja Golubović i Nikola Cvijović, predvođeni konusltantom Josipom Kneževićem iz Kliničkog bolničkog centra iz Zagreba, protekla tri dana radili su operacije suznih puteva savremenom metodom (dakriocistorinostomije, punktoplastikom, kanalikulodakriocistostomijom).

"Ovim metodama rješava se problem hroničnog suženja oka usljed zapušenosti suznih puteva, zatim prednje orbitotomije, kao posljedica prisustva tumora sa biopsijom mekih tkiva orbite, rekonstrukcija konjuktivalnog sakusa kod pacijenata kod kojih je došlo do stečenog nedostatka očne jabučice, kao i rješavanje duplih slika kod očne bolesti štitne žlijezde aplikacijom botulin toksina i okuloplastične operacije, koje se do sada nijejsu radile na Klinici za očne bolesti", saopštila je direktorica Klinike za očne bolesti KCCG Danijela Đurović.

Pacijentkinja Darinka Ravić sa Cetinja, kojoj su operisani suzni kanali novom metodom, veoma je zadovoljna kompletnim tretmanom, uslugom i higijenom.

"Ja imam samo sve riječi hvale, kako je ovde divno. U bolnici nije lako sve ovo održavati. Trebala sam da idem za Beograd na operaciju, ali pošto sam teški bolesnik od kičme ja nijesam mogla putovati pa sam odbila. Došla sam na konzilijum i predložili mi da se operišem ovdje kod nas u Kliničkom centru i tako je i bilo. Baš sam zadovoljna i sa operacijom i sa doktorima i stvarno je sve na visokom nivou, pa da bude i dalje tako i svi ćemo biti zadovoljni", kazala je Darinka Ravić.

U saopštenju Kliničkog navodi se da se za operaciju katarakte ne čeka duže od deset dana.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR