14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasador Šuković uručio pisma Gremingeru i Deziru: OEBS prati aktuelna zbivanja u Crnoj Gori

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

Ambasador Šuković uručio pisma Gremingeru i Deziru: OEBS prati aktuelna zbivanja u Crnoj Gori

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ambasador Veselin Šuković, stalni predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, razgovarao je danas u Beču sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom. Tom prilikom, Šuković je uručio  sagovornicima pismo ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i upoznao ih sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Generalni sekretar OEBS-a Greminger pozdravio je inicijativu Crne Gore da se o ovoj temi razgovara, naglasivši da sa posebnom pažnjom prati aktuelna zbivanja u našoj zemlji. Istakao je da OEBS ohrabruje sve ključne aktere dešavanja u Crnoj Gori da postupaju pažljivo i djeluju konstruktivno.

U kontekstu razgovora o negativnoj medijskoj kampanji velikih razmjera i lažnim vijestima kojima je Crna Gora izložena, izrazio žaljenje zbog takvog razvoja događaja, dodajući da je to, nažalost, realan problem, prisutan u skoro svim društvima današnjice", piše u saopštennju.

Kako su naveli, predstavnik OEBS-a za slobodu medija Dezir pozdravio je dosadašnju veoma dobru saradnju sa crnogorskim institucijama, posebno u dijelu unapređenja medijske legislative.

Govoreći o problemu učestalog širenja lažnih vijesti i dezinformacija, ocijenio je da borba sa tim fenomenom zahtijeva dalje jačanje medijskih samoregulatornih mehanizama i snaženje medijske pismenosti.

"Posebno je naglasio važnost  poštovanja etičkih standarda u novinarstvu i na neophodnost stalnog ukazivanja na slučajeve izostanka odgovornosti i profesionalizma novinara. Takođe, saopštio da je u osjetljivim i kritičnim momentima, sa kojim se trenutno suočava Crna Gora, od ključnog značaja ostvarivanje ravnoteže između neophodnosti osiguranja javnog reda, mira i ustavnog poretka i očuvanja evidentnih rezultata u oblasti ljudskih prava, kao i medijskoj sferi", navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

slobo

Sankcije Srbiji i mir na Balkanu. Samo tako se moze zaustaviti njihov teror.