Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SNP: Javni funkcioneri moraju imati znatno veći prag tolerancije

| Postavio/la: Marija Mitrović

SNP: Javni funkcioneri moraju imati znatno veći prag tolerancije

To što je Nikšićanin Milija Goranović kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog komentara koji je objavio na Fejsbuku, a kojim se „ponašao uvredljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću“, izazvalo je ogorčenje i zabrinutost kod građana, saopšteno je iz SNP-a.

"Crnogorska vlast je definitivno izgubila kompas. Nakon zastrašivanja i hapšenja novinara koji su, po mišljenju nadležnih organa, svojim pisanjem uzbunjivali javnost i širili paniku, na red su došli i obični građani.

Umjesto da se obračunavaju sa kriminalcima koji truju našu omladinu i vode ratove na crnogorskim ulicama, režimlije neprimjerenim sankcijama pokušavaju da disciplinuju i zaplaše građane koji na društvenim mrežama izražavaju mišljenje o onima koji godinama doprinose stvaranju ambijenta nesigurnog za život i svakodnevne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Kako navode, javni funkcioneri moraju imati znatno veći prag tolerancije prema stavovima građana, zahvaljujući kojima se, kako kažu, i nalaze na značajnim mjestima i uživaju sve privilegije koja one sa sobom nose.

"Kada pojedinci profašističkim nastupima na društvenim mrežama vrijeđaju čitav jedan narod, odgovorne institucije u tome ne vide ništa sporno. Međutim, kada se ispolji zamjerka na račun državnih zvaničnika dolazi do ekspresne reakcije. Dakle, radi se o dvostrukim aršinima u poimanju shvatanja izgovorene riječi, što je svima u Crnoj Gori odavno postalo jasno.

Nadamo se da će Veselin Veljović svoj autoritet ubuduće koristiti tako da službenike Uprave policije i povezanih službi motiviše da rade ono što je njihov stvarni posao, a ne da vrše lov na vještice u pokušaju da se dodvore svojim šefovima", piše u saopštenju.

 

 

 

Ostavi komentar

0/300