15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neznani "junače", "braneći svetinje", ti si zapalio moju svetinju

Društvo

Comments 8

Neznani "junače", "braneći svetinje", ti si zapalio moju svetinju

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Status Cetinjanina Nikole Radunovića ponovo je privukao veliku pažnju na društvenoj mreži Fejsbuk.

Ovoga puta, komentarisao je paljenje crnogorske zastave u Budvi. 

Status prenosimo u cjelosti.

"Danas je opet zapaljena. Ona, koja tako ponosno vijori na vjetru. Ona, koja simbolizuje hrabrost, gordost, žrtvu. Ona, kojoj naši preci nijesu dali da padne, ranjeni je nosili, samo da joj orao i dalje bude okrenut ka visinama odakle se na nju i spuštio. Ona, pod kojom je bilo čast položiti život. Ona, koja sada ne traži da se za nju daje život, ali je u nju utkana tradicija kojom se dičimo, hrabrost koju prepričavamo i žrtva, koju i dalje pokušavamo da shvatimo i sve ono što treba da poštujemo.

Danas je opet zapaljena. Ona, koju su mnogi naši sportisti (do)sanjali da će je zbog njih jednoga dana popeti na jarbol. Ona koju mnogi nijesu dočekali, a tako su je željeli.

Danas je još veća nesreća što ima onih koji su sa oduševljenjem ili potisnutim zadovoljostvom ovo ispratili. Danas ima onih koji smatraju paljenje zastave sopstvene države- herojskim činom.

Neznani "junače", ti si spaljivanjem zastave vjerovatno "branio svetinje". Vidiš, "braneći svetinje", ti si danas zapalio moju svetinju. Svaka ti čast. Hrišćanski.

Za tebe i sve one koji aminuju tvoj čin, shvati: izdržala je ona i veće muke. A vazda će biti ruku da je nose". 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Pavle

@Status,da kazem, da mogu da shvatim ako neko blati i napada neciju licnost, ali neko da papada drzavu i drzavne simbole, to bi trebalo najstrozije osuditi, ne samo zatvorom, nego i protjerivanjem iz nase prelijepe Drzave Crne Gore. Za takve ne smije i ne treba imati oprosta!!! Napolje iz Crne Gore!

100-ti put ja

Dojmio me Vaš tekst, suze su se same kotrljale.Nisam rođena u Crnoj Gori, ali tu živim 50 godina i volim je više od rođene.Tu su moja djeca, unuci, cijeli moj život.Boli me i trga svako nepočinstvo prema Crnoj Gori.U zemlji u kojoj sam rođena ovi jadi neviđeni nebi ovako lako prolazili .U najvećim demokratima svijeta za ovo se plaća itekako.Oduzima državljanstvo, protjeruje, zatvor i još...Ne mogu čudu da se načudim odakle ovolika tolerancija za ovakva ne(djela)...

OPET JA

Oprostimo im jer je oprost najveći hrišćanski dar. Obaspimo ih ljubavlju jer jedino tako možemo anulirati mržnju koja je u njima, pa i ako "dostojanstveno" i " mirno" šetaju, mržnju ne mogu sakriti.