11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Heroina iz Igala: Komšinica se obmotala mokrim peškirom, prošla kroz plamen i gasila vatru

Izvor: Foto: Radio Jadran

Društvo

Comments 0

Heroina iz Igala: Komšinica se obmotala mokrim peškirom, prošla kroz plamen i gasila vatru

Izvor: Radio Jadran

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja ugasili su juče u Igalu dva požara u relativno kratkom vremenskom roku, na dvije udaljene lokacije.

Sve bi bila uobičajena „rutina“ izlaska na požarište i gašenja, da ih u svemu nije, više nego pozitvno, iznenadio i obradovao herojski čin jedne stanarke solitera u Igalu, Žarke Pecelj.

Naime, dok su gasili požar na jednoj livadi u novskom zaleđu po pozivu iz OKC-a Uprave policije, uslijedio je poziv iz Igala.

Naime, na vrhu jednog od solitera, u ulici V crnogorske br. 3, u zajedničkom prolazu za izlaz na terasu na 11. spratu, zapalila su se dva ormara u kojima su stanari držali neke privatne stvari.

"Poziv je uslijedio dok smo gasili požar na toj livadi, koji smo brzo lokalizovali. Brzo smo se zatim uputili ka Igalu i na mjestu požara bilo je 6 vatrogasaca. Međutim, do našeg dolaska, jedna od stanarki, koja živi na 11.spratu, Žarka Pecelj, u blizini čijeg stana je i izbio požar, bila je toliko pribrana i spremna, da se obmotala mokrim peškirom i kroz otvoreni plamen izašla na terasu, kako bi uzela šmrk sa terase i gasila požar. Taj prizor nas je, malo je reći, oduševio i ostavio bez teksta. To je nešto najhrabrije što sam do sada vidio. Kolege su zatim po dolasku nastavile“, priča jedan od vatrogasaca, Gojko Vučković.

Ono što je, kako ističe, posebno za pohvalu je funkcionisanje hidranta na 11.spratu solitera, plus posjedovanje vatrogasnih crijeva, tj. opreme neophodne za gašenje požara, koji su, kako navodi, bili u ispravnom stanju.

Zapaljeni ormari ugašeni su za 20-ak minuta, ali kako ističe Vučković, problem je predstavljalo gašenje pod strujnim naponom, s obzirom da nijesu mogli da obezbijede da struja bude isključena tokom akcije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR