4 °

max 8 ° / min 2 °

Srijeda

01.04.

8° / 2°

Četvrtak

02.04.

13° / 1°

Petak

03.04.

15° / 3°

Subota

04.04.

18° / 6°

Nedjelja

05.04.

20° / 8°

Ponedjeljak

06.04.

19° / 6°

Utorak

07.04.

19° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uklonjen uvrjedljivi grafit na Tabiji

Izvor: Foto: Ministarstvo kulture

Društvo

Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Uklonjen uvrjedljivi grafit na Tabiji

Pravovremenom reakcijom sa Opštinom Bar, uklonjeno je i novo oštećenje na Tabiji kod Sutomora, saopšteno je iz Ministartva kulture. 

Na kulturnoj baštini iz 19. vijeka koja je sanirana nakon što je na njoj prošle sedmice oslikana trobojka, juče je osvanuo natpis "Srbe na vrbe".

Ministarstvo kulture osudilo je sinoć nastavak destrukcije kulturnih dobara u Crnoj Gori, s obzirom na to, kako su naveli da se u relativno kratkom periodu drugi put na meti vandala našla Tabija kod Sutomora.

'Baš kao i prvog puta, kada je na Tabiji osvanulo obilježje aktuelnih protesta povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rukopis je opet jasan i isti - pri čemu se autori nijesu potrudili ni da promijene lokaciju. Za razliku od ranijih manifestacija „bratoljublja“ - poput spaljivanja i cijepanja zastave Crne Gore - ovog puta, ipak, težnja je da se prikaže tobožnja ugroženost dijela stanovništva naše države. Da li ugroženih ima i da li su bilo čija prava narušena, najbolje govori puna sloboda izražavanja protesta na ulicama Crne Gore, koji traju duže od dva mjeseca''- naveli su juče iz MK.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Johnny

E kad bi jos isto tako opreativno uzeli da obnove tu tvrdjavu koja se urusava, pa da naprave atrakciju za neke kulturnije turiste. Ovako sluzi za wc paradajz turistima.

Andjela

Apelujem na sve ove koji su ,,kreativni,, da to ne rade, bolje da novac koje se daje za saniranje posaljemo u djecije vrtice ili domove za stare sevapnije je!