9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Maraš odgovorila predsjednici SDP-a: Priznaću da sam neznalica, ali samo pod jednim uslovom

Društvo

Comments 4

Maraš odgovorila predsjednici SDP-a: Priznaću da sam neznalica, ali samo pod jednim uslovom

Autor: Antena M

  • Viber

Izvršna direktorica Kompanije “13. Jul Plantaže” Verica Maraš reagovala je na jučerašnje izlaganje predsjednice i poslanice SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković, koja je, između ostalog, pitala potpredsjednika Vlade Milutina Simovića šta treba da se desi da bi Maraš bila smijenjena.

"Priznaću da sam neznalica, ali samo pod jednim uslovom: da ta mlada žena - koja me u crnogorskom parlamentu okvalifikovala neznalicom, prizna da je ona, suprotno meni, formatirana zvjezdica crnogorske egzibicionističke javne scene, ali sa zavidinim stručnim kvalifikacijama i ispoljenim opštim znanjem i obrazovanjem, koja tako referentno pravdaju njenu nezašutnu pamet.

Međutim, na njenu pamet i znanje se svakako ne odnosi čuvena rečenica Meše Selimovića, koju je ova osoba citirala prilikom svog skupštinskog izlaganja i javnog oslikavanja mojeg lika i djela, koja glasi:  

“Dođu, tako ponekad vremena, kad pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”.

Mislim - ukoliko mi moje “neznanje” to dozvoljava - da bi se jedino, na ovu mladu osobu i javnu djelatnicu, naljutio Ivo Andrić koji je ovu rečenicu rekao i napisao, a ne Meša Selimović, na kojeg   sada, ovom prigodom rado podsjećam crnogorsku javnost, sljedećim citatima:

“Uvijek je sumnjivo kad neko misli za sebe da je pametan.”

“Nijedan čovjek nije dovoljno pametan.”

Na kraju, više sam nego sigurna da se i u privatnom životu i u profesionalnom angažmanu treba oslanjati na sopstveni talenat i ozbiljan rad, ali sam isto tako sigurna da je pametnije u burnom neobavezujućem političkom životu privlačnom fizičkom izgledu dati primat", navela je Marap.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Śole

@Andrićev? Ne radi se o djelu, u pitanju je novinski tekst u vidu razgovora sa Andrićem. Makar je čitav internet jasan po pitanju autorstva.

Radoje

Na vas se, gospodjo, ocigledno odnosi onaj dio koji kaze “fukara obogati”. Jer je samo time moguce opravdati da ste za 12 godina, po sopstvenom priznanju, inkasirali preko 2 miliona eura od drzavne firme!!! Pa da ste je sagradili, mnogo je!

Meša

@Andrićev? Kaže se djelima a ne dijelima!