27 °

max 37 ° / min 24 °

Petak

30.07.

37° / 24°

Subota

31.07.

39° / 22°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

38° / 24°

Utorak

03.08.

38° / 23°

Srijeda

04.08.

38° / 25°

Četvrtak

05.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Barski maturanti pjevaju "Čiča Dražu"; Pavićević: Djeca žrtve atmosfere koju je kreirala vlast

Društvo

Tag Video
Comments 43

Barski maturanti pjevaju "Čiča Dražu"; Pavićević: Djeca žrtve atmosfere koju je kreirala vlast

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Atmosfera u društvu i stanje povampirenog četništva odrazili su se nažalost i na našu djecu, tačnije maturante jedne barske srednje škole, naveo je u saopštenju Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore komentarišući snimak na kojem se vidi kako maturanti pjevaju pjesmu "Čiča Draža".

"Proslavom kakva ne dolikuje maturskoj svečanosti, oni su postali žrtve atmosfere u društvu u kojoj najviši predstavnici državne vlasti propagiraju poraženu četničku ideologiju i time se još i ponose. Za ovakve scene i repertoar pjesama, ne možemo kriviti generaciju koja je rođena više od pola vijeka nakon okončanja II svjetskog rata. Ako imamo ministra prosvjete i još tri resora koja je samoproglašena “žena četnik”, logično je da će učenici biti žrtve propagande i indoktrinacije kojima su izloženi", naveo je on.

Sadašnje rasulo u sektoru obrazovanja, i društveno posrnuće, možda najbolje oslikano u skrnavljenju spomenika kao vidu obračunavanja sa antifašizmom, dokaz su koliko su duboke posljedice posrnuća crnogorske vladajuće elite, zaključi je on.

Komentari (43)

POŠALJI KOMENTAR

Odza_Veilji

E za ovo nije kriva vlast, nego direktno zaposleni u Gimnaziji ... znači leglo četnika u Baru!

Licina

Maturanti znaci zrelost i pamet a ja licno nevidim ni jedno ni drugo.. Nadamo se svi boljim i zrelim kako vremenima tako i ljudima

Dv

@Crnogorka 100% I iz škole od vrtića do fakulteta znači od države...ako je država neozbiljna još u kontinuitetu kao što je decenijama moja cg onda nema mjestu čuđenju ni isčuđavanju..a još kad izostanu ili ih uopšte nema kaznenih mjera..rabota je završena po zlu